državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

"Podjetna" mularija v Šentjurju kradla kmetijsko orodje

Deli na:
"Podjetna" mularija v Šentjurju kradla kmetijsko orodje

Slika je simbolična. - Foto: Bobo

Šentjurski policisti so prišli na sled osumljencem novembrskih velikih tatvin, ko so storilci ukradli več motornih žag in drugo orodje.

Potem ko so pri zadnji tatvini, ko je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, zasegli njegova obuvala in oblačila, so izsledili tri domačine, ki jih bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine.

Šentjurske policiste so v prvi polovici novembra obvestili o sedmih velikih tatvinah, kjer so storilci ukradli sedem motornih žag, električni puhalnik, tri kosilnice na laks, škarje za železo, električne škarje za živo mejo ter multifunkcijsko žago za drevje.


Pri zadnji veliki tatvini, kjer je storilec vlomil v stanovanjsko hišo, so policisti s hitrim odzivom, kljub temu da osumljenca niso izsledili, zasegli obuvala in oblačila, ki jih je uporabljal na kraju. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov s kraja dejanja so šentjurski policisti izsledili tri domačine, osumljene velikih tatvin ter pridobili podatke o osebah, ki so ukradene predmete odkupovali.

Tri mladoletne Šentjurčane bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivih dejanj velike tatvine, tri, ki so ukradene stvari odkupovali in preprodajali, pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja. Poleg tega so jim ukradene predmete tudi zasegli. Eden od osumljencev kaznivega dejanja prikrivanja je policistom izročil tudi dve električni motorni žagi, ki sta izvirali iz kaznivega dejanja, ki ga oškodovanec do takrat še ni zaznal in prijavil. Vsem oškodovancem so policisti ukradene predmete vrnili.

Policisti Policijske postaje Šentjur so v zadnjem obdobju preiskali tudi štiri velike tatvine, kjer so neznani storilci vlomili v avtomatsko avtopralnico v poslovni coni v Šentjurju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je kazniva dejanja izvršilo pet oseb. Vse bodo kazensko ovadili, so sporočili s Policijske uprave Celje.