pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po sledi anonimke: Korupcija na pediatrični kliniki

Deli na:
Po sledi anonimke: Korupcija na pediatrični kliniki

Foto: Bobo

Skrajno neodgovoren, nestrokoven, brez vsakega ugleda, je povzetek mnenj zdravnikov, kadar beseda da besedo o dr. Rajku Kendi.

Kaj vse se dogaja na kliniki v času, ko je Kenda strokovni direktor Pediatrične klinike v Ljubljani, je razkrilo že mnenje mednarodne zdravniške komisije kot poročilo izrednega nadzora. Zdaj zakulisje odstira anonimno pismo.

Zdi se neverjetno, da dr. Rajko Kenda kljub poraznemu mnenju mednarodne zdravniške komisije o programu otroške srčne kirurgije iz leta 2015 kot poročilu interne preiskave, s katero se razkriva, otoda bi bilo mogoče preprečiti smrt štirinajstletnika septembra lani, še naprej ostaja na položaju.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o tem, zakaj razrešitev Kende ni uspela in o procesni napaki ob razrešitvi; o anonimnem pismu poznavalcev in o za Kendo neugodnem mnenju mednarodne zdravniške komisije; o očitkih, da je v času programa otroške srčne kirurgije med letoma 2007 in 2014 kar tretjina otrok umrla po nepotrebnem; o očitkih o provizijah; kdo sodi v krog njegovih podpornikov; o letalu, jahti in ruski delegaciji; o odgovoru Kende na anonimko o njegovem zgražanju nad "pamfletom"; o finančno korupcijski hobotnici v UKC Ljubljana.