20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po Radanu ovadeni še dve zdravnici z nevrološke klinike

Deli na:
Po Radanu ovadeni še dve zdravnici z nevrološke klinike

Foto: Bobo

Kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper dve zdravnici z ljubljanske nevrološke klinike. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so kriminalisti preiskovali domnevne nepravilnosti pri postopku oživljanja bolnika. Ugotovili so, da je bolnik umrl zaradi ravnanj zaposlenih, ki so bila v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Ljubljanski kriminalisti so na podlagi dokumentov, ki so bili 20. maja 2015 objavljeni v medijih, pričeli zbirati obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja. Dokumenti so razkrivali domnevne nepravilnosti pri postopku oživljanja bolnika na nevrološki kliniki, so zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

V sedaj končani preiskavi so ugotovili, da so bolnika v začetku novembra 2014 sprejeli na zdravljenje na nevrološko kliniko, kjer je v nekaj dneh umrl. Preiskava je pokazala, da je do njegove smrti prišlo zaradi ravnanj zaposlenih v nasprotju s pravili zdravniške znanosti in stroke.

Kriminalisti so v preiskavi utemeljili sum storitve kaznivega dejanja malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti. Zoper dve zdravnici so podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Valter Zrinski iz sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana je za POP TV pojasnil, da so nepravilnosti ugotovili pri premeščanju bolnika z oddelka za intenzivno terapijo na negovalni oddelek, kjer pa bolnik glede na naravo svoje bolezni ni imel neprekinjenega medicinskega nadzora. Pri bolniku je prišlo do zastoja dihanja in posledično smrti, ker pa stalnega nadzora ni imel, tudi ni bilo mogoče pravočasno opraviti postopka oživljanja. Tudi ta sicer ni potekal brez zapletov. Prav tako je bil sporen odstop od obdukcije.

Za očitano kaznivo dejanje je po besedah Zrinskega zagroženo od enega do osmih let zaporne kazni. Kot je še pojasnil, v preostalih primerih, ki so jih preiskovali na kliniki, sumov niso utemeljili.

Ob izbruhu afere Radan je sicer POP TV pridobil dokumente, ki so med drugim razkrivali, da je ena od zdravnic običajno mirno odklopila aparat za dihanje in pustila, da se bolnik duši. To naj bi počeli še dve njeni kolegici.