državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Po javni blamaži se je vlada le zganila in piloti SV so dobili našitke

Deli na:
Po javni blamaži se je vlada le zganila in piloti SV so dobili našitke

Foto: Bobo

Vlada je danes spremenila uredbo o oznakah v Slovenski vojski, ki med drugim določa maksimalno velikost oznake pripadnosti Slovenski vojski.

Pripadniki Slovenske vojske, med drugim vojaški piloti, ki so morali zaradi odločbe inšpekcije odstraniti oznake na svojih uniformah, bodo tako lahko ponovno namestili našitke.

Spremenjena uredba o oznakah v Slovenski vojski sledi nekaterim novostim na področju uniform Slovenske vojske, novejšim tehnologijam pri izdelavi posameznih delov uniform ter potrebam pri izvajanju vojaške službe, predvsem v mednarodnih operacijah in misijah.

Kot so navedli v vladi, je zaradi poenotenja osnovnih proporcev oznak, ki se uporabljajo v Slovenski vojski, z uredbo določena tudi maksimalna velikost oznake pripadnosti Slovenski vojski. Gre tako za tiste oznake, ki se nosijo v obliki našitka na levem rokavu uniform, in tudi oznake, ki se nosijo na pokrivalih, opuščena pa je uporaba te oznake na čeladah.

Prenovljena uredba obenem omogoča prilagoditev barv celotne oznake pripadnosti Slovenski vojski, ki se nosi na bojnih uniformah, vzorcem in odtenkom barv teh uniform, če to zahtevajo potrebe opravljanja vojaške službe, so še zapisali v vladi.

Vlada je uredbo spremenila, potem ko je zaradi zastarele uredbe prišlo do zapleta v nekaterih enotah Slovenske vojske. Inšpekcijski nadzor je namreč pokazal, da oznake enot na oblačilih niso bile skladne s pravilnikom, zaradi česar so v nekaterih enotah morali odstraniti našitke z uniform.

Kot so za STA pojasnili v Slovenski vojski, je spremenjena uredba takšna, da omogoča nošenje obstoječih našitkov.