901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Plemič Foruma 21 Stojan Petrič je s črnim porschejem uresničil svoje sanje

Deli na:
Plemič Foruma 21 Stojan Petrič je s črnim porschejem uresničil svoje sanje

Foto: Bobo

Vsak najde svoj stol, je prepričan idrijski tajkun Stojan Petrič, in tako ga je v Kolektorju našel tudi on že kot direktor komerciale, zato je ob nastopu funkcije glavnega direktorja svoj stol prenesel iz drugega nadstropja v tretje in na njem sprejemal poslovne odločitve vse do upokojitve, skupaj mu je služil celih 27 let.

Nekateri ne najdejo le svojega stola, pač pa tudi svoj avto, kot se je zgodilo plemiču iz »doline«. Na 366. strani slavospeva se na fotografiji blešči porsche 911 črne barve, parkiran pred Petričevo hišo, in spodaj napis, da so se »moje sanje uresničile ne le v poslovnem, temveč tudi v zasebnem življenju.«

Pred nekaj tedni smo na ljubljanski Celovški cesti opazili črnega porscheja, ki ga je vozil nekdanji direktor Stanovanjskega sklada Edvard Oven, leta 2014 na prvi stopnji obsojen na štiri leta in pol zapora zaradi zlorabe položaja pri preprodaji zemljišč, vendar je višje sodišče lani sodbo razveljavilo in primer vrnilo na prvo stopnjo. Z Ovnom ima Petrič skupno še to, da sta oba v kazenskem postopku. Na Ovnov porsche je nekdo vpraskal napis »tajkun Oven«, za zdaj ni poročil, da bi tudi Petričevega prestižnega jeklenega konjička kdo opremil s to oznako. Kot kaže, so njegove sanje tudi lastništvo medijev, čeprav gre pri tem le za majhen košček lastništva.

Prek družbe MBBM investicije in prodaja nepremičnin, ki je v lasti družbe Kolektor Koling v skupini Kolektor, je ta postala solastnica »Janševe« Nove24TV. Lastništvo te televizije je razpršeno, tako da si Petričev MBBM z 1,04-odstotnim deležem s še tremi lastniki deli visoko peto mesto na lestvici največjih lastnikov. Kupili so sto delnic, kar pomeni vložek deset tisoč evrov. Na Financah so pred nekaj meseci govorili s Tinetom Vadnalom, direktorjem MBBM in Kolektor Kolinga, ki pravi, da so se odločili za tak nakup delnic, ker so videli poslovno priložnost.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Bobo