rok snežič, Anita Peček Stramšak Svet24.si

Je Snežičeva nova partnerica res razvpita Dijana...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pijana voznika norela po dolenjskih cestah

Deli na:
Pijana voznika norela po dolenjskih cestah

Pozitivnih preizkusov je bilo kar 795. (Slika je simbolična.) - Foto: Bobo

Novomeški policisti so včeraj ponoči z nekajminutnim zamikom obravnavali dva primera nevarne vožnje alkoholiziranih voznikov.

V prvem primeru je voznik po avtocesti vozil v napačno smer, v drugem pa je povzročil prometno nesrečo, v kateri se je eden od udeležencev tako poškodoval, da je v smrtni nevarnosti.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto, so včeraj okoli 4. ure zjutraj prejeli več klicev voznikov, da se na avtocesti v smeri Ljubljane voznik osebnega avtomobila vozi v nasprotni smeri. Potem ko je 38-letni voznik nadaljeval z nevarno vožnjo, tudi ko so ga policisti izsledili, je pri cestninski postaji Dob vozilo znamke BMW vendarle ustavil. Pridržali so ga in ugotovili, da je imel v litru izdihanega zraka 0,68 miligramov alkohola.


Nekaj minut kasneje je prišlo do hude prometne nesreče v križišču pri Šmihelskem mostu. Po prvih ugotovitvah naj bi 24-letni francoski državljan pripeljal iz smeri Bršljina in v križišču brez zaviranja silovito trčil v zadnji del avtomobila, ki ga je vozil 25-letni makedonski državljan in je ustavil v križišču ob rdeči luči na semaforju.

Hudo poškodovanega voznika iz Makedonije so reševalci na kraju oživljali in ga odpeljali v bolnišnico. Po informacijah iz bolnišnice je zaradi hudih poškodb glave v smrtni nevarnosti. V nesreči se je lažje poškodoval tudi 32-letni potnik v njegovem vozilu. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,89 miligramov alkohola.

Okoliščine policisti še preiskujejo, o obeh primerih pa so obvestili preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko. Po zaključeni preiskavi bodo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu na tožilstvo podali kazensko ovadbo zoper oba opita voznika, so še napovedali na PU Novo mesto.