urska horvat Odkrito.si

Urška Hrovat zaradi hude poškodbe glave pristala...

Gasper_Grom Svet24.si

Grom jih bo odvajal od nezdravih razvad

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Slovenija

Patricija trdi, da je fant storil samomor, a ta je policistom povedal: Punca me je zabodla!

Deli na:
Patricija trdi, da je fant storil samomor, a ta je policistom povedal: Punca me je zabodla!

Foto: Svet24 - Ker je Patricija ponovitveno nevarna in nevarna svojim bližnjim, bo do pravnomočnosti sodbe v priporu.

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je včeraj nadaljevalo sojenje Patriciji Cenček, obtoženi, da je februarja letos zabodla 30-letnega partnerja, ki je kmalu za tem umrl.

Včeraj sta pričala mama žrtve ter policist, ki je posredoval na kraju dogodka in ki mu je žrtev povedala, da ga je zabodla punca, poroča časnik Večer na svojih spletnih straneh.

Tožilstvo obtoženi očita, da je 4. februarja v stanovanju na obrobju Ljubljane okoli 5. ure z nožem v prsni koš zabodla svojega partnerja in nato poklicala policijo. Povedala jim je, da je fant delal samomor in da so ga z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, kjer je okoli 7. ure umrl.

Pred sodiščem je včeraj pričal policist policijske postaje Šiška Slavko Krušič, ki je bil tisti večer s kolegom na kraju dogodka. Po poročanju Večera je povedal, da sta bila s kolegom napotena na kraj, ker naj bi se neki moški zabodel in krvavel. Vstopila sta v hišo, v prvem nadstropju je na hodniku ležal okrvavljen moški, star okoli 30 let, okoli njega so bili že reševalci in zdravnica.

Kot je še opisal policist, je iz sobe prišla obtožena, ki je bila po njegovi oceni histerična, jokala je in rekla, da se je fant sam zabodel z nožem in da jo skrbi zanj, ker brez njega ne bo mogla živeti.

Medtem ko je njegov kolega osumljeno pospremil v drugi prostor, je sam reševalcem pomagal poškodovanega prenesti v dnevno sobo, kjer se mu je predstavil kot policist in ga prosil, da mu pove, kaj se je zgodilo. "Rekel mi je, 'punca me je zabodla'. Potem je izgubil zavest, reševalci so ga oživljali, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, je po poročanju Večera pred sodiščem opisal policist.

Na prostor za priče je po poročanju Večera včeraj stopila mama žrtve. Med drugim je pojasnila, da je v sedmih mesecih, kolikor je obtožena živela pri njih, ugotovila, da je z njo nekaj zelo hudo narobe, označila jo je za sociopatko. Imela naj bi veliko nenadnih izbruhov jeze, običajno brez vzroka, bila je zelo impulzivna, med prepiri, ki so bili zelo pogosti, je tudi skakala v njenega sina in mu govorila, da je ona tista, ki je šefica njegovega življenja, je opisala mama pokojnega.

Po njenih besedah je bila tudi zelo posesivna, ljubosumna, uživala naj bi veliko alkohola, bila patološka lažnivka. Cenčkova naj bi po navedbah mame pokojnega v torbici vedno nosila zložljiv nož, njenemu sinu pa naj bi tudi v pričo nje večkrat grozila, da "če te jaz ne bom mogla imeti, te ne bo imela nobena druga", še navaja Večer.

Sojenje Patriciji Cenček se bo nadaljevalo še v sredo, četrtek in petek.