Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Partizanski spomeniki sramote v Kočevju

Deli na:
Partizanski spomeniki sramote v Kočevju

Partizanski napad na Kočevje je zahteval smrt sto partizanov. Ti so bili za komuniste vedno le nepomembni »davek« za krvavo pot na oblast.

To »mesto« danes uničevalce še vedno slavi s spomeniki. Ob napadu na Kočevje je bil eden od komandantov Jože Boldan - Silni, domačin, kasneje razglašen za »narodnega heroja«, ki ima še danes spomenik sredi Kočevja.

Povsem uničeno Kočevje se je po vojni dolgo obnavljalo. Osrednja stavba v kraju, mogočni Auerspergov dvorec, je bila v ruševinah, ki so jih po vojni odstranili, tam pa je danes park s partizanskimi spomeniki in veletrgovina. V parku sta kar dva partizanska spomenika. 

V tiskani izdaji Reporterja, ki je dostopna tudi v TRAFIKI24, lahko preberete zgodbo o »narodnem heroju«, ki so ga partizani sami ustrelili med napadom na Kočevje, ker je bil silno grob do podrejenih, a to ni zanimalo ne Kardeljevih komunistov, ne kočevskih oblasti po demokratizaciji Slovenije, ki že 27 let ohranjajo sredi mesta ta spomenik, ki je sramoten že sam po sebi, poleg tega pa je napis na njem čista laž.