900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahorju čestitala Putin in Juncker, od Trumpa še nič

Deli na:
Pahorju čestitala Putin in Juncker, od Trumpa še nič

Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor po zmagi na nedeljskih predsedniških volitvah tudi danes prejema čestitke iz tujine. Med drugim sta mu za ponovno izvolitev na položaj čestitala ruski predsednik Vladimir Putin in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker.

Kot poroča ruska tiskovna agencija TASS, je ruski predsednik Pahorju v drugem mandatu na predsedniškem položaju zaželel zdravja in uspehov.

Pahorju je ob zmagi na nedeljskih predsedniških volitvah v pismu čestital tudi predsednik Evropske komisije Juncker, je danes na opoldanski novinarski konferenci v Bruslju sporočil tiskovni predstavnik komisije Alexander Winterstein.

"To je dober dan za socialno demokracijo," pa je v svoji čestitki novemu-staremu slovenskemu predsedniku zapisal odhajajoči avstrijski kancler Christian Kern. Poudaril je, da je Pahorjeva zmaga velik uspeh, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pahorju so za zmago na volitvah že v nedeljo čestitali številni politiki, zlasti iz sosednjih držav.


Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović je v čestitki izrazila prepričanje, da bosta s Pahorjem nadaljevala krepitev odnosov med državama, ki sta pomembni partnerici v EU, zvezi Nato in Jugovzhodni Evropi. Kot so v nedeljo še sporočili iz urada hrvaške predsednice, je poudarila, da se lahko samo s sodelovanjem in pogovori rešijo odprta vprašanja v odnosih med državama.

Pahorju je na Twitterju čestitala tudi nekdanja predsednica hrvaške vlade Jadranka Kosor.

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen pa je na Twitterju zapisal, da se veseli nadaljnjega sodelovanja s Pahorjem.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug v čestitki zapisal, da bo Srbija ostala prijateljska in zanesljiva partnerica Slovenije. "Upam, da bodo naše dobre politične odnose spremljale še boljše gospodarske povezave in sodelovanje na vseh drugih področjih v dobro državljanov obeh držav," so sporočili iz Vučićevega urada.

Delni neuradni izidi drugega kroga predsedniških volitev kažejo, da je Pahor prepričal okoli 53 odstotkov volivcev, Marjan Šarec pa 47.