favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor se opravičuje za namigovanje o pijanih poslancih

Deli na:

Premier Borut Pahor je ob obisku Škisove tržnice presenetil z izjavo: »Moram biti trezen, ker grem v parlament. Tam mora biti vsaj eden trezen«, razburil predsednika državnega zbora Pavla Gantarja. Pahor se je za to ponesrečeno izjavo danes v posebnem pismu Gantarju že opravičil.

Premier Borut Pahor je ob obisku Škisove tržnice presenetil z izjavo: »Moram biti trezen, ker grem v parlament. Tam mora biti vsaj eden trezen«, razburil predsednika državnega zbora Pavla Gantarja. Pahor se je za to ponesrečeno izjavo danes v posebnem pismu Gantarju že opravičil.

Pahorjevo pismo predsedniku državnega zbora Pavlu Gantarju objavljamo v celoti:

Dr. Pavel Gantar,
Predsednik Državnega zbora Republike Slovenije
Spoštovani gospod predsednik!
Čeprav me v Vašem pismu prosite zgolj za pojasnilo za moje, v očitno nesrečnem poskusu duhovitosti izrečene besede, na Študentski tržnici v Ljubljani, sprejmite tudi iskreno opravičilo.
V svoji dolgi politični karieri sem imel to neprijetno izkušnjo, da so mi vedno, seveda iz prijaznosti in celo naklonjenosti, vsiljevali ali vsaj ponujali alkohol, kljub temu, da so vedeli, da sem se na srečanja praviloma pripeljal sam in se iz njega tudi sam odpeljal. Med vsemi mogočimi izgovori, ki sem jih našel, da ne bi prizadel vljudnosti gostiteljev, sem že pred mnogimi leti začel odklanjati ponujeno pijačo s poskusom duhovitosti, da »mora biti pač v tej državi nekdo trezen«. Ne takrat, ne kasneje, v različnih okoliščinah, se nobenemu ta izjava ni zdela pretirana ali žaljiva.


Tokrat sem jo uporabil v povezavi z državnim zborom, za kar mi je resnično žal. V tem zboru sem bil mnoga leta poslanec in tudi predsednik. Zlasti na tem položaju sem vedno terjal, da se drugi do te institucije vedejo spoštljivo in tako poskušam ravnati v odnosu do nje tudi sam na položaju, ki ga trenutno zasedam. Zato mi je, kot rečeno, resnično žal, da sem, hiteč s študentske prireditve v državni zbor, to tudi omenil na način, ki ga vi razumete kot neprimernega in spodrsljaj, jaz pa kot poskus duhovitega in šaljivega.
Toda, spoštovani gospod predsednik, vedno sem in bom menil, da določa raven žaljivosti izjave tisti, komur je bila ta izjava namenjena in ne tisti, od kogar je bila izrečena. V tem smislu torej sprejmite moje iskreno opravičilo. Dajem ga s kančkom osebne grenkobe, ker se mi zdi, da se nahajamo v neki situaciji, v kateri je vse preveč moraliziranja in sprenevedanja, namesto da bi bilo nekoliko več odprtosti in odkritosti. Ljudje smo prehitro in nekritično pripravljeni verjeti, da nam nekdo želi prej slabo kot dobro in da tudi dejansko je vse prej slabo in da je le malo kaj, če sploh kaj dobrega. Preveč je strahu, premalo je poguma, preveč je
občutljivosti za vsako besedo, premalo je odpustljivosti za kakšno odvečno besedo. Z drugo besedo, manjka nam malo več samozavesti.
Sprejmite moje opravičilo z zavezo za dosledno spoštljivo sodelovanje z visokim zborom, ki ga vodite. Razumem, da to od mene terja položaj, ki ga zasedam. Sicer pa bom v življenju ostal tak, kot sem in ne tak, kot si želijo drugi.
Vaš
Borut Pahor