Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Pahor gosti šest ameriških republikanskih senatorjev

Deli na:
Pahor gosti šest ameriških republikanskih senatorjev

Foto: Bobo

Predsednik republike Borut Pahor bo danes gostil šest ameriških senatorjev.

Pogovarjali naj bi se o položaju v jugovzhodni Evropi, pogovori pa bodo posvečeni tudi varnosti, obrambnim zadevam, sodelovanju v Natu in dvostranskim odnosom, napovedujejo v predsednikovem uradu. Senatorje bo sprejel tudi zunanji minister Karl Erjavec.

V delegaciji ameriškega senata bodo Roy Blunt, John Cornyn, William Thad Cochran, Susan Collins, Thom Tillis in Thomas Bryant Cotton. Vsi so republikanci.

Delegacijo bo vodil Blunt, ki je podpredsednik republikanske konference v ameriškem senatu in član več odborov, med drugim odbora za trgovino, znanost in transport ter odbora za obveščevalno dejavnost. Član slednjega odbora je tudi senator Cornyn, ki je po hierarhiji drugi najpomembnejši republikanski senator, navajajo v Pahorjevem uradu.

Senator Cochran vodi senatni odbor za zvezni proračun, ki je največji odbor v senatu. V okviru tega odbora vodi tudi pododbor za obrambo. Je sicer tudi član odbora za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo ter odbora za zakonodajo in administracijo.

Tudi senatorka Susan Collins je članica odbora za obveščevalno dejavnost in odbora za zdravje, izobraževanje in delo. Senator Thom Tillis je član odbora za oborožene sile, tako kot najmlajši senator Cotton.

Kot napovedujejo v predsednikovem uradu, se želijo senatorji z obiskom v Sloveniji seznaniti z razmerami v jugovzhodni Evropi ter bolj spoznati posamezne prijateljske in zavezniške države.