Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ozadje Kučanovega obiska v Moskvi: Na Putinovem letalu vodka tekla v potokih

Deli na:
Ozadje Kučanovega obiska v Moskvi: Na Putinovem letalu vodka tekla v potokih

Foto: Kremlin.ru

Delegacijo veteranov s Kučanom na čelu je skrbno izbrala ruska ambasada, V Moskvo jih je pripeljala s svojim letalom in jih tam tri dni gostila.

Kaj imajo skupnega nekdanji predsednik slovenske partije in države Milan Kučan, francoska skrajna desničarka Marine Le Pen, britanski evrofob Nigel Farage, nizozemski skrajni desničar Geert Wilders, šef italijanske Severne lige Matteo Salvini in vodja madžarskih neonacistov Gabor Vona? Vsi so veliki politični zavezniki ruskega avtoritarnega predsednika Vladimirja Putina. Toda le Kučana je povabil na proslavo "dneva zmage" v Moskvo in za njegovo delegacijo v Ljubljano poslal posebno letalo, v katerem jih je čakala kraljevska pogostitev, vodka pa je tekla v potokih.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o "nesrečnikih", ki niso dobili ruskega vabila, in zakaj Rusi niso hoteli Tita Turnška; kdo vse je potoval v Moskvo in kako so tam uživali člani slovenske delegacije; zakaj se Putina izogibajo zahodni voditelji in zakaj skrajna desnica podpira Putina in agresijo na Ukrajino; o Putinovi plačanki Marine Le Pen; kako bi naslednja žrtev Putinove agresivne politike lahko postala Črna gora; o ruskem predsedniku, sovražniku svobode in demokracije.