sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ovadena poslanka se brani, da je svoje delo opravljala odgovorno

Deli na:
Ovadena poslanka se brani, da je svoje delo opravljala odgovorno

Foto: SMC

Poslanka SMC Irena Grošelj Košnik je kazensko ovadena zaradi domnevnih nepravilnosti na CSD Trbovlje, ki ga je nekoč vodila poslanka.

Poslanka SMC Irena Grošelj Košnik na novico, da je policija zoper njo zaradi njenega dela na mestu direktorice CSD Trbovlje vložila kazensko ovadbo, odgovarja, da je svojo funkcijo opravljala odgovorno. Da je delo potekalo zakonito, odgovarja tudi nekdanja vršilka dolžnosti direktorice Nataša Pavlovič, ki naj bi bila prav tako ovadena.

Spletni portal Žurnal24 je namreč v torek poročal, da je policija zaključila preiskavo domnevnih nepravilnosti na Centru za socialno delo (CSD) Trbovlje, po njej pa podala kazenske ovadbe zoper tri osebe. Ovadila naj bi Grošelj Košnikovo, Pavlovičevo, ki jo je nasledila na direktorskem mestu, in nekdanjo računovodkinjo, ki pa več ni zaposlena na CSD Trbovlje.

Na ljubljanskem državnem tožilstvu so ovadbe za portal potrdili. Vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorčič je pojasnila, da so zadevo poslali v dopolnitev na policijo, dopolnitve pa še niso prejeli.


Za STA se je na novico odzvala Grošelj Košnikova in zapisala: "Pristojni organi, ki preiskujejo zadevo, svoje delo opravljajo skladno s svojimi zakonskimi pooblastili. Zase lahko trdim, da sem svojo funkcijo direktorice CSD Trbovlje opravljala odgovorno." Ni pa zadeve za STA želela komentirati Pavlovičeva. Dejala je le, da pri svojem delu ni počela nič nezakonitega.

Na nepravilnosti na CSD Trbovlje je ob prevzemu poslov opozoril zdajšnji direktor Rok Zupanc, ki je podal ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma ponarejanja listin oziroma bilanc poslovanja. Da so se dogajale nepravilnosti, je pozneje pokazala tudi izredna revizija, ki jo je odredilo ministrstvo za delo.

Sporna naj bi bila posojila, ki jih je center najemal pod vodstvom Grošelj Košnikove, saj ministrstvo o njih naj ne bi dalo mnenja, z njimi pa tudi naj ne bi soglašalo ministrstvo za finance. Prav tako naj bi prihajajo do zamikov pri plačevanju prispevkov za socialno varnost zaposlenim.

Poslanka je sicer novembra 2015, ko je zadeva prišla na dan, zatrdila, da so bili v času njenega vodenja CSD zaposlenim plačani vsi prispevki. Glede posojil pa je navedla, da so bila namenjena plačilu treh delavcev, ki so delali na evropskih projektih. Takrat so jo podprli tudi v poslanski skupini SMC, kjer pa se tokrat na novico o ovadbi še niso odzvali.