stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ogorčeni Krkovič po proslavi ob 25-letnici SV: Govorci ste se sramovali lastnih korenin in jih zamolčali

Deli na:
Ogorčeni Krkovič po proslavi ob 25-letnici SV: Govorci ste se sramovali lastnih korenin in jih zamolčali

Foto: Bobo

"Govorci, vsi po vrsti, ste se sramovali lastnih korenin in ste jih tudi zamolčali," Tone Krkovič očita avtorjem in govorcem proslave ob 25-letnici Slovenske vojske na Gospodarskem razstavišču. Med govorci in koreografi se je dobesedno vnelo tekmovanje v sprenevedanju in potvarjanju, je jezen Krkovič, ki pred prihajajočo proslavo ob 26. obletnici MSNZ, na katero vabita obrambna ministrica Andreja Katič in notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, pravi: "Bog se me usmili..." Po videnem s prve proslave meni, da ne kaže pričakovati nič dobrega, zato organizatorjem predlaga selitev prireditve v Križanke, "kjer ste 4. oktobra lani, ob 25-letnici MSNZ, priredili spektakel, na kakršnega bi bil gotovo ponosen celo vaš ljubljeni 'drug Tito!'"

Objavljamo Krkovičevo izjavo:

Proslava »25-LETNICA SV« ali po novem »25 LET VOJSKE V SAMOSTOJNI SLOVENIJI«

Govorci, vsi po vrsti, ste se sramovali lastnih korenin in ste jih tudi zamolčali

Zato bi se v bistvu morali sramovati samih sebe!

Že iz prve, predvčerajšnje proslave SV na Gospodarskem razstavišču, je bilo moč jasno razbrati le eno, da se vsi nastopajoči sramujejo tistega, na čemer je edino možno in smiselno v SV graditi prihodnost. Torej - trdnih temeljev!

Med govorci in koreografi se je dobesedno vnelo tekmovanje v sprenevedanju in potvarjanju. Zamolčanje je bila glavna oblika manevra. Zgrešena intonacija operne pevke je bila le simbolika, ki je za tiste, ki, hvala bogu, imamo posluh, simbolično povedala vse...

Kaj šele lahko pričakujemo 18. 5. 2016, ko nas ministrici, kot lahko berete iz priloženega vabila, vabita na 26-letnico nekakšne »MEDNARODNE ZAŠČITE«... Kakšna čast me utegne doleteti na Brdu na moj 60. rojstni dan!?? Že vnaprej molim - Bog se me usmili... Po tem, kar sem videl in slišal včeraj, ne kaže pričakovati nič dobrega - kvečjemu, po naravi stvari, le še slabše. V duhu te naravne predpostavke svetujem, da glede na ustaljeno prakso menjavanja lokacij, oz. (zelo) veščega manevriranja, to storite še enkrat in prireditev nemudoma prenesete nazaj na priljubljeno lokacijo, v Križanke, kjer ste 4. oktobra lani, ob 25-letnici MSNZ, priredili spektakel, na kakršnega bi bil gotovo ponosen celo vaš ljubljeni »drug Tito!« Lokacijo Križanke, v obstoječem stanju, s porušeno streho, izkoristite kot naravni scenski element, ki lahko simbolično ponazori resnično stanje v Slovenski vojski in v Sloveniji nasploh.

Po najnovejših vesteh, o sklicevanju tiskovne konference s strani »(F)Emilije Mrlak Kučan Krivic«, kamor je, kot lahko vidite iz priložene fotografije, sprejet kot častni član klana tudi eden najbolj zloglasnih KOS-ovcev v Sloveniji - Šefket Suljević - »gravž«, pa vam napovedujem in hkrati svarim vso slovensko javnost, da se Sloveniji, če tako ali drugače ne prekinemo te vsesplošne destrukcije, zagotovo slabo piše.

Bojim se, da bomo ob »spanju pravičnega« prekmalu zopet dočakali dan, ko bomo praznovali tako, kot smo že nedavno tega. Vzorčni primerek (video) si lahko ogledate na spodnji povezavi.

»UPORNIK Z RAZLOGOM«
BgGen Tone Krkovič, načelnik MSNZ RS 1990

Himna YU - video na povezavi:

Krkovič je svoje sporočilo dopolnil še z lastnoročno izjavo Šefketa Suljevića, napisano v zaporu na Povšetovi leta 1991.

Izjava Šefketa Suljevića