kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odzivi na odstop direktorja Onkološkega inštituta

Deli na:

Poslovanje Onkološkega inštituta je dobro, vsi zaposleni pa smo veseli, da smo to v pol leta dosegli, je dejal Aljoša Rojec, potem ko je odstopil s položaja generalnega direktorja OI. Kot je pojasnil, je odstopil v dobro pacientov. "Vesel sem podpore pri zaposlenih. V kolikor vse strani želijo, da bi delo nadaljeval, bom o tem premislil," pravi.

Poslovanje Onkološkega inštituta je dobro, vsi zaposleni pa smo veseli, da smo to v pol leta dosegli, je dejal Aljoša Rojec, potem ko je odstopil s položaja generalnega direktorja OI. Kot je pojasnil, je odstopil v dobro pacientov. "Vesel sem podpore pri zaposlenih. V kolikor vse strani želijo, da bi delo nadaljeval, bom o tem premislil," pravi.

"Vesel sem podpore pri zaposlenih na inštitutu ter da nam je v tem letu uspelo vzpostaviti zelo dobre odnose. Vsi veste, da je za vzpostavitev odnosov potrebno nekaj časa in mislim, da mi je to uspelo," je prepričan Rojec. Obenem je še poudaril, da je odstopil v dobro pacientov.

"V kolikor vsi želijo, da bi delo nadaljeval, bom o tem premislil," je sklenil Rojec po seji sveta zavoda.

Predsednik sveta inštituta Tadej Battelino zatrjuje, da ga je odstop Rojca presenetil. "Rojec je vzdržal številne medijske napade in kot zatrjujejo zaposleni na inštitutu, za marsikatere ni bil kriv," je poudaril. Kdo naj bi bil kriv, pa je po njegovem "dobro vprašanje".

Kot je pojasnil, je Rojec o svojem odstopu obvestil ministrico za zdravje Zofijo Mazej Kukovič. "Svet zavoda je skladno s statutom sprejel njegov odstop, vendar slednji začne veljati šele, ko ga potrdi vlada," je pojasnil. Po njegovem je sedaj "na potezi vlada", ki lahko sklep sveta potrdi in dokončno prekine Rojčevo direktorsko funkcijo ali pa sklep sveta zavrne. Ali bo vlada o tem odločala že na četrtkovi seji, Battelino ne ve.

Pojasnil je, da lahko dosedanje delo Rojca ocenjuje v okviru svoje funkcije predsednika sveta inštituta. "Presenetilo me je, da je Rojec inštitut uspel postaviti v pozitivno poslovanje. Iz formalnih stališč nisem imel razloga, da bi ga kritiziral," je dejal.

Obenem zatrjuje, da ne ve, če je bil odstop Rojca želja Mazej Kukovičeve. "Razumljivo, da je bila ministrica kritična, saj se številne zadeve na inštitutu vlečejo več kot 12 let. Cenim, da ima željo vse to spremeniti. To je tudi moja želja," je še prepričan Battelino.

Svet OI danes ni podprl predloga ministrice, da za v.d. direktorja zavoda imenujejo zdravnico Tanjo Čufer. O tem po Battelinovih besedah lahko svet ponovno odloča. "Imenovanje pa bi začelo veljati šele s soglasjem vlade," je pojasnil.

Ali ima kakšen predlog za v.d. direktorja, odgovarja, da slednje ni njegova naloga. "O svoji ekipi odloča ministrica."

Po besedah člana sveta zavoda Erika Breclja je bil odstop Rojca odločitev nekoga drugega. Rojec je bil po njegovem nastavljen, da uboga druge, kar verjetno "ni več šlo". Vzrok za zamenjavo oziroma odstop po njegovem tiči predvsem v tem, da Rojec ni želel podpisati prevzema stavbe.

"Kar so pletli eno leto, so zapletli v nezakonito stanje. Ministrica mora vse skupaj vzeti v svoje roke, saj Onkološki inštitut postavljati v nezakonit položaj lahko vodi v razsul," je prepričan.

Za nastalo stanje so po njegovem odgovorni na ministrstvu za zdravje. "V takšnem stanju inštitut še ni bil," pravi in dodaja, da tudi sam ne ve, kdo bi bil primeren za zamenjavo.