boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odvetniška zbornica denarno kaznovala odvetnika Planinšca

Deli na:
Odvetniška zbornica denarno kaznovala odvetnika Planinšca

Foto: Arhiv Reporterja

Odvetniška zbornica je po poročanju današnjega Dnevnika denarno kaznovala mariborskega odvetnika Daniela Planinšca zaradi kršitve dolžnosti pri opravljanju odvetniškega poklica. Planinšca, ki je sicer znan predvsem kot zagovornik Roberta Časarja, je k zbornici prijavil slaščičar Marsel Šalamon.

Šalamon je s Planinšcem začel sodelovati poleti 2012. Šalamonovo podjetje Rogljiček se je namreč takrat znašlo pred stečajem, zato se je obrnil na Planinšca, s katerim sta bila dopustniška soseda. Planinšec je Šalamonu obljubil pomoč, a je za izvedbo stečaja hotel trideset odstotkov vrednosti podjetja, piše Dnevnik. Tega denarja Šalamon ni imel, zato naj bi mu Planinšec predlagal, da skupaj ustanovita novo družbo, pri kateri je Planinšec želel biti 30-odstotni lastnik.

Planinšec je nato pred stečajem Rogljička Šalamonu pomagal, da je lastništvo jahte, za katero je odplačeval lizing, prenesel na fizično osebo. Tega dne je z isto osebo sklenil tudi posojilno pogodbo v vrednosti 62.000 evrov. Pogodbo je sestavil Planinšec in je bila pri njem tudi deponirana, zato se jahta naj ne bi znašla na seznamu terjatev v stečajnem postopku Rogljička. A je Planinšec pogodbo odstopil podjetju Finančna in stečajni upravitelj Ronnie Christopher Horvat je terjatev v višini 38.500 evrov zavedel v osnovni seznam preizkušenih terjatev.

Odvetniška zbornica je ugotovila, da je Planinšec s tem, ko ni varoval tajnosti, kršil zakon o odvetništvu. Zaradi iste zadeve so murskosoboški kriminalisti proti odvetniku konec lanskega leta vložili tudi kazensko ovadbo na specializirano državno tožilstvo v Ljubljani, poroča Dnevnik in dodaja, da tožilstvo primera še ni končalo.