stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Odboru 2014 so ogorčeni: Pijanega klošarja Toneta so nahujskali, da je napadel mirnega vztrajnika Ibra

Deli na:
V Odboru 2014 so ogorčeni: Pijanega klošarja Toneta so nahujskali, da je napadel mirnega vztrajnika Ibra

Foto: Bobo

Pri incidentu ob shodu Odbora 2014 je šlo za zlorabo vinjenega brezdomca Toneta, ki so ga nahujskali k napadu na vztrajnika Ibrahima, pravijo v Odboru 2014.

Pred shodom odbora pred glavnim sodiščem v Ljubljani sta se prejšnji četrtek okoli 16.30 ure v Miklošičevem parku ob sodišču sporekla 60-letni brezdomec Tone Pugelj in 76-letni udeleženec shoda Ibrahim, prepir pa se je sprevrgel v pretep z berglo, po katerem je Toneta odpeljal rešilec.

V Odboru 2014 trdijo, da je prepir začel tretji moški, ko je upokojenega zidarskega delavca Ibrahima, ki je čakal na začetek shoda, začel izzivati zaradi nošenja slovenske zastave. "Ibro mu je mirno, kulturno in dostojanstveno razložil, da spoštuje slovensko zastavo in jo je zato prinesel na shod," pravijo v odboru. Nato naj bi do njega pristopil še Pugelj, ki naj bi ponovil očitke o slovenski zastavi in jih podkrepil z zmerjanjem. Ibrahim naj bi tudi njemu ponovil, da spoštuje slovensko zastavo in ga prosil, naj ga pusti pri miru. "Nato je klošar Tone odšel do "svoje" klopce, vzel berglo in prišel nazaj k 16 let starejšemu vztrajniku Ibru ter ga napadel in udaril z berglo tako, da sta oba padla po tleh. 76 letni vztrajnik Ibro je nato v samoobrambi, da bi se zaščitil, 60 letnemu klošarju Tonetu iztrgal berglo in ga udaril z njo," opisujejo v Odboru 2014 nadaljnje dogajanje.



Ibrahimu je žal, da je v samoobrambi udaril Toneta, sporočajo iz odbora, ponavljajo pa, da je bil napaden in da so brezdomca nahujskali.

"Sočustvujemo s 60 letnim klošarjem Tonetom, ki so ga nahujskali in podkupili z vrednostjo nekaj evrov, da je napadel 76 letnega mirnega vztrajnika Ibra in bil nato ob samoobrambi vztrajnika Ibra poškodovan," pravijo v odboru. Obžalujejo tudi, da "pristaši nepoštenih sodnikov zlorabljajo klošarja Toneta, da bi očrnili borce za človekove pravice, ki se borimo za pošteno sojenje na sodiščih."