Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Obtoženi napada na policista se brani: Policist me je vpričo otroka škropil s solzivcem

Deli na:
Obtoženi napada na policista se brani: Policist me je vpričo otroka škropil s solzivcem

Foto: Bobo

Na kranjskem okrožnem sodišču je bil včeraj razpisan predobravnavni narok za brata Duška in Danijela Krupljanina, ki naj bi 17. aprila v Tržiču napadla policista, ta pa je nato uporabil pištolo in izstrelil opozorilni strel.

sta obtožena zahtevala izločitev sodnice Andrijane Ahačič, zato naroka niso izvedli. Novinarjem pa sta krivdo zanikala.

Obtožnica brata, ki sta sicer že pet mesecev v hišnem priporu, bremeni preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Kot je v pogovoru z novinarji povedal Duško Krupljanin, se je 17. aprila s štiriletnim otrokom sprehajal po Tržiču, ko je policist od njega zahteval dokumente, češ, da je nekoga oropal. "Povedal sem mu, da dokumentov nimam s seboj, da jih grem lahko domov iskat in pustim otroka doma. On pa je kar vzel solzivec in me začel škropiti, zraven pa tudi otroka," je zatrdil.

"Moja družina je bila napadena, moral sem se braniti. Enkrat sem ga udaril s pestjo v predel ličnice," je nadaljeval Krupljanin, prepričan, da policist ne bi smel tako postopati, še posebej ne v prisotnosti otroka. Nato je klical človeka, ki naj bi ga oropal, da bi potrdil, da ni bil on. Ta pa je poklical njegovega brata in mu povedal o dogajanju.

"Zato je brat šel na kraj dogodka, čeprav sem ga klical, naj ne hodi tja. Bil sem že v navezi s policijsko upravo v Kranju, kamor sem hotel prijaviti dogodek," je povedal Krupljanin in nadaljeval, da je brat medtem stopil k policistu in ga prijel za ovratnik, policist pa je takoj izvlekel pištolo in mu nameril v glavo. "V zadnjem trenutku se je umaknil. To nikakor ni bil opozorilni strel," je poudaril obtoženi.



Kot je povedal, je dogodke videla vrsta prič, ki bodo lahko potrdile njegove trditve. Prepričan je, da gre za montiran proces "in jaz bom to dokazal", je še izpostavil Duško Krupljanin. Hkrati pa je opozoril, da mu sodi sodnica, s katero se je srečal že v preteklosti. Pred desetimi leti je bil namreč obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih s trgovino s prepovedanimi drogami, vendar, kot je poudaril, se jih od takrat ne dotakne.

Na kranjski policijski upravi so dogodke opisali povsem drugače. Kot so sporočili po izvedeni posebni preiskavi, se je prvi izmed obtoženih policistoma uprl v rutinskem postopku ugotavljanja identitete. Njegova dejanja pa so v zelo kratkem času postala zelo intenzivna in so se iz nedostojnega in drznega vedenja stopnjevala v odrivanje enega od policistov in udarce.

Policista sta zato uporabila plinski razpršilec. Obtoženi je kljub temu uspel policista lažje poškodovati, po dejanju pa je s kraja pobegnil. Ko je zdravnica zaradi učinka rabe plinskega razpršilca oskrbovala drugega policista, je prvi policist sedel v službenem vozilu, obtoženi pa se je vrnil še z drugim napadalcem, so dodali.

Kot navajajo, sta oba obstopila policijski avtomobil in policista silovito napadla. Njun napad je bil zelo intenziven, nasilje sta zelo hitro stopnjevala, vmes sta policistu grozila, da ga bosta ubila, in ga s silo tudi vlekla iz vozila, da bi z njim fizično obračunala.

Silovitih udarcev se je policist poskušal braniti s telesno silo, ko pa je uvidel, da je ogroženo njegovo življenje in da napada drugače ne more odvrniti, je po opozorilu, da bo streljal, v edino možno varno smer izstrelil opozorilni strel. Napadalca sta nato pobegnila, so še navedli policisti.