gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ob prevzemu naj bi bila Perutnina Ptuj oškodovana za osem milijonov

Deli na:
Ob prevzemu naj bi bila Perutnina Ptuj oškodovana za osem milijonov

Foto: Bobo

Kriminalisti so obiskali Perutnino Ptuj in nekdanji sedež Probanke, preiskavo pa naj bi opravili tudi pri nekdanjem prvem možu Perutnine Romanu Glaserju.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so v četrtkovih preiskavah, ki so bile po informacijah medijev povezane z lastniškim prevzemom Perutnine Ptuj, iskali dokaze za sum osemmilijonskega oškodovanja družbe. Sedaj bodo pregledali in analizirali zaseženo gradivo ter opravili dodatna zaslišanja, so sporočili s policije.

Preiskovalci so v četrtek preiskave izvajali na območjih policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Murska Sobota in Nova Gorica. Iskali so poslovne listine, elektronsko korespondenco in druge predmete zaradi utemeljitve suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic. Sumijo namreč, da so osumljeni z zlorabo položaja oškodovali podjetje iz Maribora, s kaznivim dejanje zlorabe pa celjsko družbo.

"Preiskovalci sumijo, da so odgovorne osebe posameznih gospodarskih družb od leta 2007 do 2014 izvedle več škodljivih poslov na škodo družb, ki so jih vodile," so navedli.



Predkazenski postopek poteka zoper 16 osumljenih, četrtkova preiskovalna dejanja, v katerih je sodelovalo 108 kriminalistov in policistov, pa so opravili pri 14 fizičnih in osem pravnih osebah na 27 lokacijah. Nobena oseba ni bila pridržana, saj za to ni bilo razlogov.

Po poročanju medijev so kriminalisti obiskali Perutnino Ptuj in nekdanji sedež Probanke, zdaj pripojene DUTB, preiskave pa pa naj bi opravili tudi pri več osebah, med njimi pri nekdanjem prvem možu Perutnine Romanu Glaserju.

Kriminalisti naj bi po pisanju Dnevnika preiskovali več hčerinskih družb Perutnine Ptuj, tako v Sloveniji kot v tujini. S preiskavo naj bi bil povezan tudi nekdanji prvi mož Pivovarne Laško Boško Šrot, ki prestaja zaporno kazen v zadevi Istrabenz in naj bi skupaj z Glaserjem sodeloval pri dogovarjanju o poskusu prevzema Perutnine Ptuj.