Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novomeški policisti na lovu za konopljo

Deli na:
Novomeški policisti na lovu za konopljo

Zasežena konoplja. - Foto: PU Novo mesto

Domžalski in novomeški policisti so v zadnjih dneh zasegli večjo količino prepovedane droge.

V Domžalah so 32-letni slovenski državljanki zasegli kilogram heroina, na območju Policijske uprave Novo mesto pa so v preiskavah odkrili več sto rastlin konoplje in še nasad s skoraj 1000 sadikami, so sporočili z ljubljanske in novomeške policijske uprave.

Policisti so 32-letni slovenski državljanki, pri kateri so 10. avgusta našli heroin, odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so jo privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zanjo odredila pripor. Sumijo jo neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovni v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Novomeški policisti in kriminalisti so medtem na podlagi odredb sodišč v minulih dneh na območju Dolenjske in Posavja opravili pet hišnih preiskav pri osumljencih zaradi suma posesti prepovedanih drog. V okolici Novega mesta so pri 35-letnem osumljencu našli in mu zasegli 221 rastlin konoplje, visokih med 80 in 120 centimetrov. V okolici Trebnjega so odkrili nasad z 930 sadikami konoplje, visokimi okoli enega metra. V okolici Brežic so med hišno preiskavo našli in zasegli 234 rastlin konoplje, v Brežicah pa so 51-letni osumljenki zasegli kilogram posušenih delcev.

Najdene rastline in rastlinske delce so zasegli in jih poslali v nadaljnjo analizo. Zasegli so tudi več digitalnih tehtnic in pripomočke za gojenje prepovedanih drog. S preiskavami še nadaljujejo, ko bodo te zaključene, pa bodo osumljence ovadili.