Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarju RTV gre na živce vse, kar predstavlja slovenski nacionalni ponos

Deli na:
Novinarju RTV gre na živce vse, kar predstavlja slovenski nacionalni ponos

Foto: Reuters

Pred nekaj dnevi se je na twitterju celo norčeval na račun predvajanja slovenske himne po smukaški zmagi Ilke Štuhec na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.

Novinar RTV Slovenija Boris Vasev, ki mu bolj pristaja naziv skrajno levičarski aktivist, nadaljuje z blatenjem lastne medijske hiše s svojimi objavami na družbenem omrežju twitter.

Že pred nekaj tedni smo vodstvo RTV opozorili, da je Vasev, ki na nacionalki piše za spletni portal MMC, med drugim žalil novinarja te hiše Valentina Areha, označil ga je za eksperta za youtube novinarstvo ter propagandista ISIS, zgražal se je na oddajo Tarča, retvital, da je RTV Slovenija padla na najnižjo raven… Na naše vprašanje, kako bodo ukrepali zoper takšno stramotno in do lastne medijske hiše nesprejemljivo ravnanje, so nam pojasnili, da je urednica MMC Kaja Jakopič novinarja Vaseva že ustno, nato pa tudi pisno opozorila o neprimernosti njegovega komuniciranja po twitterju. Toda slednji se na ta opozorila požvižga in nadaljuje s svojimi ekscesi na škodo nacionalke.

Foto: MMC - Boris Vasev

Na RTV so v zadnji informativni oddaji Globus gostili dr. Mateja Avblja, priznanega pravnika, strokovnjaka za evropsko pravo. Za Avblja je Vasev ob njegovem nastopu v oddaji Globus na twitterju zapisal da je »vrhunski standup material«. Skrajneža z MMC sicer posebej moti slovenska domovinska zavest in nacionalni simboli. To se je pokazalo ob izjemni slovenski zmagi na svetovnem rokometnem prvenstvu v Franciji, ko smo premagali Hrvaško in prvič na tej najvišji ravni osvojili (bronasto) medaljo. Tedaj je premier Miro Cerar na twitterju navdušen zapisal »Slovenci smo, ne jamramo, ampak zmagujemo! Čestitam, bravo naši!!!«. Vasev je te premierjeve besede označil kot »plazeči se nacionalizem« (creeping nationalism).

Foto: Bobo

Ko so se potem slovenski rokometaši vrnili v Slovenijo in so jim navijači sredi Ljubljane priredili veličasten  sprejem, o čemer so podrobno poročali v Dnevniku na RTV Slovenija, je Vasev to primerjal celo s poročanjem o nacistični Nemčiji leta 1938. Zapisal je: »Leto 1938: Iz Nemčije poročajo o nevšečnostih, ki jih doživljajo Judje, najprej pa 10 minut izjav naših navijačev po zmagi!« Po njegovem bi morali v Dnevniku očitno najprej poročati o težavah muslimanov po svetu, hkrati je namreč tvitnil, da imajo muslimani po svetu to nesrečo, da je bilo ravno svetovno prvenstvo v rokometu. Svoj odpor do slovenske himne pa je izrazil pred nekaj dnevi, ko je Ilka Štuhec na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu zmagala v smuku in je marsikateremu Slovencu ob podelitvi medalj, dvigu slovenske zastave in petju slovenske himne (odlično jo je zapel švicarski zbor) zdrsnila solza po licu. Vasev se je iz vsega skupaj norčeval, češ »si predstavljate, da bi po vsaki prodajni razstavi zavrteli himno države, iz katere prihaja najbolj prodajan/a slikar/ka?«. Ob tem je tvitnil še »neznosna instrumentalizacija športa«.

Res je postalo še neznosno, da plačniki prispevka za RTV plačujemo tudi nekoga, ki je zaposlen na nacionalni televiziji, pa ima do vsega nacionalnega tak odpor. Zdaj to ni več zgolj problem Vaseva, pač pa v prvi vrsti urednikov in vodstva RTV.