Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novinarja Voduška ni bilo na sodišče

Deli na:
Novinarja Voduška ni bilo na sodišče

Vodušek zdaj svojo novinarsko pot nadaljuje na Top TV Media. - Foto: Mediaspeed

Na Okrožnem sodišču v Slovenj Gradcu bi se danes moralo nadaljevati sojenje novinarju Vladimirju Vodušku, ki je osumljen poskusa izsiljevanja, a Voduška na sodišče ni bilo.

V ponedeljek zvečer je namreč sodišču posredoval novo zdravniško opravičilo. Senat je sprejel sklep o postavitvi izvedenca, ki bo ugotavljal, ali je Vodušek sposoben pristopiti.

Novinar Vodušek, ki je osumljen poskusa izsiljevanja takratnega direktorja družbe Unior Gorazda Korošca in direktorja družbe Rhydcon Vinka Stiplovška v času od maja do julija 2012, je 8. septembra letos podal del svojega zagovora, v katerem je zanikal poskus izsiljevanja. Takrat je bilo napovedano, da bo z zagovorom nadaljeval 6. oktobra, a se to ni zgodilo.

Kot je danes pojasnila predsednica senata, sodnica Valerija Matvos-Jeromel, je Vodušek s prvim zdravniškim opravičilom sporočil, da do 30. novembra ni sposoben pristopiti k nadaljevanju glavne obravnave. Nato mu je pooblaščeni vročevalec večkrat neuspešno poskušal vročiti vabilo za današnje nadaljevanje glavne obravnave, kar mu je uspelo 29. novembra, ko sta se z Voduškom dobila v lokalu v Ljubljani.

Nato je obramba zaprosila za preklic razpisane obravnave, a sodišče temu ni ugodilo, nakar je po pojasnilih sodnice v ponedeljek zvečer na sodišče prispelo novo zdravniško opravičilo, ki navaja, da Vodušek do 20. decembra ni sposoben pristopiti k nadaljevanju glavne obravnave.

A senat po besedah sodnice temu ne verjame, saj vročevalec v času, ko naj Vodušek ne bi bil sposoben pristopiti k sojenju, novinarja večkrat ni našel na njegovem naslovu. Zato je senat danes po uradni dolžnosti sprejel sklep, da postavi izvedenca medicinske stroke, ki bo ocenil, ali je Vodušek sposoben pristopiti na sodišče. Drugi razlog postavitve izvedenca pa je, kot je pojasnila sodnica, da ugotovi Voduškovo sposobnost razumeti svoja ravnanja.

Sodnica je nadaljevanje glavne obravnave razpisala za 11. januar prihodnje leto. Okrožna državna tožilka Natalija Pogorevc Mlakar pa je pojasnila, da je glede na izveden dokazni postopek nekoliko spremenila obtožnico, spremembe pa bo predstavila na nadaljevanju glavne obravnave.

Medtem Voduška, kot se je izkazalo danes, ne zagovarja več odvetnik Boštjan Penko, ostaja pa njegova zagovornica odvetnica Anita Peček.