nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novi šef Mercatorja je Tomislav Čizmić

Deli na:
Novi šef Mercatorja je Tomislav Čizmić

Foto: Bobo

Toni Balažič sporazumno odstopil z mesta predsednika uprave Mercatorja, na njegovo mesto prihaja Tomislav Čizmić.

Dosedanji predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič je danes sporazumno odstopil s tega položaja, nadzorniki pa so na njegovo mesto za pet let imenovali Tomislava Čizmića, so potrdili v Mercatorju. Nadzorniki so Balažiča z mesta predsednika uprave odpoklicali brez krivdnih razlogov, v upravi družbe pa ostaja Igor Mamuza.

Kot je v današnji izjavi za medije v Ljubljani izpostavil Balažič, je na svoje delo v Mercatorju ponosen, saj trgovec kljub vsem razmeram na trgu ostaja dober plačnik državi, zaposlenim in dobaviteljem.

Plačilne roke tem so v zadnjih treh letih skrajšali za 30 dni, kar je po Balažičevem mnenju pomemben dosežek, uspešni pa so bili tudi z drugih poslovnih vidikov. Prepričan je, da bo družba tudi pod novim vodstvom poslovala uspešno in da ji bodo potrošniki še naprej zaupali.

Balažič Mercator zapušča z odpravnino. Podrobnosti o tem, kaj bo počel v prihodnje, ni razkril, je pa povedal, da si bo sprva skušal spočiti in "narediti kak korak naprej pri doktoratu". Kot je dejal, mu energije za nove izzive še ni zmanjkalo.

Čizmić je poudaril, da vodenje Mercatorja prevzema v polni skrbi za kupce, zaposlene, dobavitelje in družbeno okolje na vseh trgih. Kot so zapisali v trgovskem podjetju, mesto predsednika uprave prevzema s četrtkom.



Balažič je po Čizmićevih besedah vodenje Mercatorja prevzel v zelo težkem obdobju, razmere na trgu pa ostajajo zahtevne. "Seveda se zavedam trenutne kompleksnosti situacije, vendar sem prepričan, da bomo delali dobro in izpolnjevali vse prevzete obveznosti do naših partnerjev ter nadaljevali razvoj Mercatorja in krepili njegov položaj na trgu," je navedel.

Spomnil je, da Mercator, ki je od 2014 v večinski lasti Agrokorja, ostaja največji zaposlovalec v Sloveniji, ki bo, kot je zagotovil, tudi vnaprej izpolnjeval vse svoje obveznosti do zaposlenih, dobaviteljev, bank upnic in države. Do menjave v vodstvu družbe sicer prihaja v času velikih finančnih težav Agrokorja, Balažiču pa bi mandat potekel jeseni 2019.

Čizmić dobro pozna poslovni sistem, saj se je skupini Mercator pridružil leta 2013, sprva kot član uprave, pozneje pa tudi kot predsednik uprave Mercator Hrvaška. Septembra 2014 je prevzel vodenje najzahtevnejšega projekta v skupini, in sicer projekta integracije in realizacije sinergij Mercatorja in Agrokorja na petih trgih.

Čizmić ima, kot so pojasnili v družbi, dolgoletne izkušnje z vodenjem na različnih delovnih področjih, v zadnjem času pa je bil znotraj Mercatorja, kot omenjeno, zadolžen za integracijo in uresničevanje sinergij na ključnih poslovnih funkcijah.

V začetku lanskega leta je kot pomočnik generalnega direktorja Mercator Srbija vodil pripravo novega poslovnega modela Mercator Srbija. Kariero v Mercatorju pa je kot pomočnik člana uprave in direktor področja poslovne podpore nadaljeval v Sloveniji.