hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novi protesti

Deli na:

Sindikat v družbi Mura bo danes pred upravno stavbo podjetja pripravil protestni shod delavcev, je napovedal predsednik sindikata Drago Forjan. V tem času bo na sedežu podjetja tudi seja nadzornega sveta, na kateri naj bi največji lastnik, NFD Holding, upravi in nadzornikom predstavil možne rešitve podjetja, ki je v krizi.

Sindikat v družbi Mura bo danes pred upravno stavbo podjetja pripravil protestni shod delavcev, je napovedal predsednik sindikata Drago Forjan. V tem času bo na sedežu podjetja tudi seja nadzornega sveta, na kateri naj bi največji lastnik, NFD Holding, upravi in nadzornikom predstavil možne rešitve podjetja, ki je v krizi.

Protestni shod je bil sprva predviden za ob 9.30, a je zaradi prestavitve ure seje nadzornikov prestavljen na 14. uro. Kot poroča Delo, se bo na dvorišču Mure zbralo 3000 članov sindikata in od lastnikov zahtevalo takojšnjo odločitev za začetek reševanja podjetja.

Sindikalni sestanek se bo sicer začel pol ure pred začetkom seje nadzornikov in bo trajal eno uro oz. tako dolgo, dokler predsednik sindikata Forjan predsedniku nadzornikov Henriku Peternelju ne bo izročil pisne zahteve delavcev za takojšnji začetek reševanja Mure ter njihovo stališče, da nasprotujejo stečaju podjetja, v današnji izdaji piše Delo.

Na seji nadzornega sveta naj bi največji lastnik, NFD Holding, upravi in nadzornikom predstavil možne rešitve podjetja, ki je v krizi. NFD Holding, ki je okoli 18,5-odstotni lastnik Mure, je minuli petek predstavnikom Murinega sindikata v Ljubljani predstavil možne rešitve položaja v družbi.

Po Forjanovih besedah so na tem srečanju ugotovili, da določene možnosti obstajajo in da ni nujno, da Mura gre v stečaj. Predsednik uprave NFD Holdinga Stanislav Valant o podrobnostih predloga ni želel govoriti, saj da še ni dodelan in usklajen z vsemi sodelujočimi. Forjan je z omenjenimi rešitvami za zdaj zadovoljen, saj zbuja nekaj upanja, čeprav s predlogom Murin sindikat še ni vsebinsko seznanjen.

Po pisanju današnjega Dnevnika naj bi prvi nadzornik Peternelj sicer pojasnil, da je na dnevnem redu obravnava revidiranega poročila za leto 2008, rezultatov poslovanja v prvih petih mesecih letos in seznanitev s sklicem redne skupščine. Morebitnega konkretnega načrta za rešitev Murinih težav pa naj na dnevnem redu ne bi bilo, prav tako pa Peternelj z njimi ni seznanjen.

Kot je že znano, je država zavrnila predlog, da bi za nadaljevanje poslovanja Mure zagotovila pet milijonov evrov. Skrbni pregled Mure, ki ga je naročila Slovenska odškodninska družba, naj bi namreč pokazal, da je stanje v podjetju veliko bolj zaskrbljujoče, kot so v vladi pričakovali, in tako slabo, da vložek države ne bi zagotovil dolgoročne rešitve za Muro in njenih 3300 delavcev.