901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novi obrazi za prihodnje volitve: Na desnici vre, na levici zatišje

Deli na:
Novi obrazi za prihodnje volitve: Na desnici vre, na levici zatišje

Foto: Primož Lavre

Ob aktualnih koalicijskih trenjih se vnovič pojavlja možnost predčasnih volitev, zato je spet vprašanje, kateri novi obrazi se bodo tokrat pokazali na volitvah.

Po Zoranu Jankoviću in Miru Cerarju trenutno ni videti, da bi tudi na naslednjih volitvah kdo na levici pripravljal novo stranko. Strici naj bi tokrat stavili na SD, za katero iščejo novi obraz. Najbolj obetavna naj bi bila evropska poslanka Tanja Fajon, a presenečenja so še vedno možna. Za volitve pa je pripravljenih že nekaj novih obrazov, večinoma na desnici.

Od razpleta koalicijske krize je odvisno, ali bodo volitve že naslednjo pomlad ali bo vlada vendarle previharila mandat do spomladi 2018, ko naj bi bile redne volitve. Kar precej svežih obrazov se že pripravlja na volitve s svojo stranko, zlasti na desnici. Nazadnje je bivši poslanec SDS Andrej Čuš 13. novembra ustanovil društvo Najprej Slovenija.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o načrtih Andreja Čuša, ki računa na mlade; kako je na volitve že pripravljen Aleš Primc; kako ankete kažeju Goranu Klemenčiču, Nataši Pirc Musar in drugim adutom levice; o koalicijskih partnerjih NSI; o stranki, ki naj bi jo ustanovil nekdanji veleposlanik Milan Balažic; kakšni so načrti Franca Kanglerja; kaj pripravlja Cerarjev odpadnik in kritik Bojan Dobovšek; o Fajonovi na čelu SD in Brglezu kot predsedniku SMC.