pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novakova popravlja Američane: Nisem se strinjala s Trumpovim pristopom do begunske krize

Deli na:
Novakova popravlja Američane: Nisem se strinjala s Trumpovim pristopom do begunske krize

Foto: Bobo

Predsednica NSi Ljudmila Novak je včeraj pojasnila svojo izjavo za ameriški medij Politico, ki je v soboto objavil daljši prispevek o podpornikih de facto republikanskega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa v Sloveniji. Novakova je zatrdila, da ni nikoli izrazila strinjanja s Trumpovim pristopom do begunske krize, kot je to zapisal Politico.

V prispevku z naslovom Slovenci za Trumpa je Politico zapisal, da skrajna politična desnica v Sloveniji podpira Trumpovo močno protiimigrantsko retoriko in da številni politiki v primeru njegove zmage pričakujejo boljše odnose z ZDA.

Novinarka Amie Ferris-Rotman je o Trumpu povprašala tudi Novakovo in zapisala, da je predsednica NSi dejala, da pozdravlja Trumpov pristop do reševanja begunske krize, a je obenem poudarila, da mora Trump spremeniti retoriko do muslimanov.

Novakova je v sporočilu zapisala, da navedbe Politica ne držijo, kar da dokazuje tudi tonski posnetek pogovora z novinarko.

"V pogovoru z novinarko nikoli nisem izrazila strinjanja s pristopom Trumpa pri reševanju vprašanja begunske oz. migrantske problematike. S predvolilno retoriko Trumpa se v marsičem ne morem strinjati, na kar sem v pogovoru tudi opozorila," je zapisala Novakova.

Ob tem je dodala, da je v pogovoru s Politicom poudarila, da bi bilo potrebno v Evropi zaradi varnostnih razmer begunsko in migrantsko problematiko reševati z večjim nadzorom na mejah, "a na strokoven, dostojen in spoštljiv način, ne pa z demagogijo in populizmom".

Glede prihajajočih ameriških predsedniških volitev je Novakova še pripomnila, da te zadevajo Američane, ki bodo izbrali tistega kandidata, "ki bo po njihovi oceni dovolj kredibilen za prevzem vodenja ene izmed najmočnejših držav na svetu".