franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Novakova pisala članstvu NSi: Nekateri ustanavljajo nove stranke, ki bi nam odvzele glasove

Deli na:
Novakova pisala članstvu NSi: Nekateri ustanavljajo nove stranke, ki bi nam odvzele glasove

Foto: Bobo

Predsednica NSi Ljudmila Novak je občinskim odborom stranke in članom poslala pismo, s katerim je po navedbah Dnevnika želela člane seznaniti z ozadji Janševih napadov na NSi in jih pozvati, naj se uprejo prihajajočim novim poskusom rušenja NSi. V stranki so za STA potrdili, da je Novakova pisala članom, vsebine pisma pa niso komentirali.

Po navedbah Novakove to, da javnomnenjske ankete NSi napovedujejo rast, da stranka nima škandalov in negativnih zgodb ter da želi delati pošteno, nekaterim ni všeč, zato "želijo ugrabiti naše volivce in zveste člane NSi ter ustanavljajo nove stranke, ki bi odvzele glasove naši stranki". Vse to po prepričanju Novakove počnejo zato, ker NSi ne podpira hujskaštva in spodbujanja k novim delitvam ter ker ne želi biti "pokoren satelit večje stranke, ki ne dela v duhu krščanskih vrednot", piše Dnevnik.

"Izmišljajo si različne negativne zgodbe, da bi osramotili člane vodstva naše stranke. Prek svojih medijev diskreditirajo naše vidne člane in prek svojih aktivistov na terenu širijo neresnične zgodbe o udbovcih in Kučanovih podpornikih," je zapisala Novakova. V nadaljevanju pisma je pojasnila, zakaj se NSi ni udeležila proslave, ki jo je ob 25. obletnici osamosvojitve organiziralo Združenje VSO, in zakaj na njej ni govoril njihov vidni član, predsednik Demosove vlade Lojze Peterle.

"V NSi nismo tisti, ki netimo prepire in širimo lažnive zgodbe o političnih nasprotnikih, še manj pa o naših partnerjih in zaveznikih. Ne moremo pa molčati, ko o nas in o naših članih pišejo laži in razna podtikanja. To ni v duhu dobrega sodelovanja in takšna desnica na prihodnjih volitvah ne bo dobila prepričljive podpore za prihodnjo vlado," je napovedala Novakova.

Predsednica NSi je v pismu po navedbah časnika tudi opozorila, da bo v prihodnosti še več poskusov rušenja NSi in diskreditiranja njenega vodstva, predsednike regijskih in občinskih odborov pa prosila, da organizirajo sestanke in pripravijo članstvo stranke na morebitne sovražne akcije na terenu.

Kot piše Dnevnik, naj bi predsednik SDS Janez Janša po tistem, ko je Novakova nedavno napovedala, da si NSi koalicije s SDS pod vodstvom Janše ne predstavlja več, vidnim predstavnikom SDS (menda na kolegiju) naročil, naj se na terenu okrepi prepričevanje članov NSi, da se pridružijo SDS ali gibanju Aleša Primca. Po navedbah Dnevnika je Janša kot pomembno za oslabitev NSi izpostavil prikazovanje Primčeve stranke kot edine prave krščanskodemokratske stranke in oblikovanje nove liberalne stranke, ki bi napadla temelje programa NSi.

Tiskovni predstavnik SDS Miro Petek je za STA pojasnil, da zadeve ne komentirajo.