Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Notranjost Plečnikove vile v lasti najbogatejših Slovencev

Deli na:
Notranjost Plečnikove vile v lasti najbogatejših Slovencev

Vila Epos na Bledu. - Foto: Primož Lavre

Predstavljamo slavno vilo Epos na Bledu, ki sta jo letos za 2,4 milijona evrov kupila najbogatejša Slovenca Iza in Samo Login.

Hišni trezor z dvema žigoma arhitekta Jožeta Plečnika je ena izmed posebnosti vile Epos na Bledu. Nekoč sta bila njena lastnika baronica Eleonora in njen mož dr. Stanko Šverljuga. Danes je vila v lasti zakoncev Ize in Sama Logina, snovalcev svetovno znanega virtualnega mačka Toma tin njegovih prijateljev.

Komu je bila zaupana predvojna prenova vile Epos, zgrajene po načrtih češkega stavbenika Josefa Hroneka leta 1909, potrjuje fotografija iz zapuščine arhitekta Danila Fürsta, narejena v vrtu vile ob njeni blagoslovitvi leta 1937. V družbi arhitekta Jožeta Plečnika sta vidna še njegova tedanja sodelavca, arhitekt Danilo Fürst ter Plečnikova sodelavka in arhitektka Gizela Šuklje.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 ekskluzivno predstavljamo fotografije iz vile, kakršna je bila pred prodajo zakoncema Login; več o tem, kako so iz vile izginjali predmeti in kaj od Plečnikove zapuščine je še ostalo v vili; kakšna je zgodovina slavne blejske vile; kakšni so konkretni načrti sedanjih lastnikov glede prenove; kakšne so drugi nepremičninski podvigi Sama in Ize Login.