evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nor beg pred policisti se je v Miklavžu končal s trčenjem v ograjo

Deli na:
Nor beg pred policisti se je v Miklavžu končal s trčenjem v ograjo

Foto: Bobo

Voznik osebnega avtomobila je v soboto v Miklavžu bežal pred policisti, trčil v ograjo in skupaj s sopotnico peš zbežal s kraja dogodka.

Mariborski policisti so v soboto malo pred polnočjo na Ptujski cesti v Miklavžu na Dravskem polju skušali ustaviti voznika osebnega avtomobila, ki pa zvočnih in svetlobnih znakov policijskega vozila ni upošteval in je z veliko hitrostjo zbežal. Policisti so pozneje voznika le izsledili in ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Kljub temu policisti policijske postaje Rače pozivajo vse voznike, ki so bili priča divjanju voznika ali so se zaradi njegove nevarne vožnje na kakršenkoli način celo umikali in bili pri tem ogroženi, naj se zglasijo pri njih oziroma jih pokličejo na telefonsko številko 02/607-38-00 ali na interventno telefonsko številko policije 113.


Kot so o dogodku pojasnili na Policijski upravi Maribor, sta policista vozilo pričela ustavljati zato, ker je že v križišču Ptujske ceste z lokalno cesto za pokopališče Dobrava v Mariboru z veliko hitrostjo in brez ustavljanja zapeljal v križišče, v trenutku, ko je na semaforju gorela rdeča luč, nato pa nadaljeval z vožnjo po Ptujski cesti v smeri proti naselju ter v nadaljevanju tudi skozi Miklavž.

Med vožnjo je še pospeševal ter z nevarno vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu, saj je celo vozil po levem smernem vozišču in nevarno prehiteval, obvozil cestne otoke, zaradi česar so se vozniki, ki so vozili iz nasprotne smeri, ustavljali in umikali izven vozišča na pločnik.

Med tako nevarno vožnjo sta policista voznika osebnega avtomobila večkrat skušala pravilno ustaviti, a se ta ni ustavil. V semaforiziranem križišču v Miklavžu je zapeljal v smeri proti Rogozi, nato pa v eni od miklavških ulic trčil v ograjo in skupaj s sopotnico peš zbežal s kraja dogodka.