Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nočna drama na štajerski avtocesti: Pijan v napačno smer

Deli na:
Nočna drama na štajerski avtocesti: Pijan v napačno smer

Foto: Bobo

Mariborski policisti so ponoči obravnavali pijanega 27-letnega voznika, ki se je po avtocesti iz smeri Šentilja proti Mariboru z avtom vozil v napačno smer.

Zaradi opozoril drugih udeležencev v prometu so nevarnega voznika policisti, tudi ob pomoči družbe Dars, uspeli zaustaviti v bližini izvoza Maribor Center v smeri Ljubljane.

Kot so danes sporočili iz Policijske uprave (PU) Maribor, so policisti ob 3.15 na interventno telefonsko številko 113 prejeli obvestilo, da po avtocesti iz smeri Šentilja proti Mariboru po napačni strani avtoceste vozi neznani osebni avtomobil.

Policisti so se na klic nemudoma odzvali in se, kot je v takih primerih običajno, povezali z upravljavcem avtoceste, družbo Dars. Njihove avtocestne kamere so vozilo zaznale v predoru Vodole, na številko 113 pa so prejeli še dodatne klice o vožnji tega vozila v nasprotni smeri, proti Ljubljani.


Na podlagi vseh informacij so policisti lažje ugotovili, kje je takrat vozil nevarni voznik, in so ga že nekaj minut zatem uspeli ustaviti na avtocesti, nekoliko naprej od izvoza Maribor Center v smeri Ljubljane.

Policisti so ugotovili, da je za krmilom osebnega vozila sedel Mariborčan, ki bo v naslednjih dneh dopolnil 28 let. Elektronski indikator alkohola je pokazal natanko en miligram alkohola na liter izdihanega zraka, zaradi česar so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in napovedali, da bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Na PU Maribor so v primeru nevarne vožnje, ki se je srečno končala za vse udeležence v prometu, pohvalili ustrezno ravnanje voznikov, ki so obveščali policiste o tem, kje se nahaja nevarni voznik.

"Pravilen odziv in ravnanje drugih udeležencev v prometu na avtocesti je ključno, da lahko policisti in upravljavec avtoceste ustavimo in iz prometa izločimo takega voznika, še preden pride do nesreče, in seveda, da na nevarnost še pravočasno opozorimo vse, ki se nahajajo na avtocesti ali se nanjo šele vključujejo," so še zapisali na PU Maribor.