Slovenija

Nič jim ni sveto! Praznujejo uničenje Postojnske jame

Deli na:
Nič jim ni sveto! Praznujejo uničenje Postojnske jame

Foto: postojna.si - Postojnska jama

Kot vsega drugega so se z »zmago« komunistične revolucije komunisti polastili tudi Postojnske jame. Desetletja so jo zajedali. Početje so ovenčali z mitologijo »NOB«. Občina Postojna slavi uničevalce tistega, od česar živi.

Kaj so partizani dosegli s svojo »akcijo« požiga bencina v Postojnski jami? Glede oviranja okupatorja ne prav veliko, za »osvobajanje« domovine pa nič. So pa uničili ves prvi del jame. Rešilo jih je to, da so od vhoda izkopali dolg rov, po katerem obiskovalce vozijo globje v jamo, saj je prvi del zaradi partizanske »akcije« neprimeren.

Ne le da je občina Postojna v času komunističnega režima za občinski praznik častila ta dan, torej dan uničenja jame, častijo ga že dolgih 27 let, odkar smo se znebili komunističnega režima in živimo v demokraciji. Kaj torej praznujejo? Formalno naj bi častili partizansko akcijo, kot pa dobro vemo, v vseh teh propartizanskih slavjih širom po Sloveniji častijo svoje komunistične prednike, ki so jim omogočili, da še danes vedrijo in oblačijo po raznih funkcijah.

Predniki, ki so s sistematičnimi umori Slovencev, vsesplošno krajo zasebne lastnine oziroma takšnih partizanskih »akcij« prišli na oblast, so jim omogočili razmeroma lagodno življenje privilegirancev. Zato prirejajo maškarade na borčevskih prireditvah, kjer mlatijo prazno slamo o zlagani mitologiji o »NOB«.

Leta 1995 so postojnski mestni svetniki tej problematiki namenili nekaj besede, toda razprava je bila klavrna. Sposobni niso bili nikakršne refleksije in ovrednotenja glede tega, v kakšnem bednem mitološkem močvirju živijo.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24