mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ni šala! V Ljubljani prepovedali nošenje burk!

Deli na:
Ni šala! V Ljubljani prepovedali nošenje burk!

Pustni čas je edini čas v letu, ko so slovenske banke politično nekorektne. Na vrata nalepijo napis, da je vstop v maskah prepovedan. Kar pomeni, da muslimanka, ki je oblečena v burko, ne more v banko.

Danes je »debeli četrtek«. Velja za god debelih ljudi in prvi dan, ko ljudje začno uživati bogate pustne jedi. Na ta dan se pojavijo tudi prve pustne šeme. Večina ima povsem dobre (pustne) namene, so pa tudi ljudje, ki se zamaskirajo zato, da lahko oropajo banko. Zato finančne ustanove v tem času običajno na vhod nalepijo napis, kot je tisti na vratih SKB banke: »Obvestilo! Obveščamo vas, da vstop v maskah v poslovalnico ni dovoljen. Hvala za razumevanje.« A to hkrati pomeni, da tudi muslimanka, ki je oblečena v burko ali kakšno drugo muslimansko šemo, ki zakriva identiteto, ne more v banko.

Večina držav (kljub varnostni grožnji) še ni prepovedala nošenja burk v javnih prostorih (bankah, državnih ustanovah). Težava je, ker je nemogoče preveriti identiteto, ki se skriva pod tem oblačilom, če pa jih varnostnik ustavi, ta oseba običajno  ne dovoli, da se preveri identiteta. Predlani je član avstralske domoljubne skupine Združena fronta patriotov (UPF - United Patriots Front) Dennis Huts izvedel zanimiv poskus. V banki je testiral varnostne protokole tako, da je skušaj vstopiti različno oblečen. Najprej se je oblekel v kostum kosmatega psa, nato je prišel z motociklistično čelado na glavi, nazadnje se je našemil v muslimansko burko. Varnostnik v banki ga je, potem ko je prišel v kostumu psa ali kot motorist s čelado, zaprosil, naj banko zapusti, ko pa je prišel našemljen v burko, so ga ljudje (skupaj z varnostnikom) sicer malo čudno gledali, vendar je lahko v banki počel, kar je hotel. Tveganje, da bi imel pod obleko skrito pištolo, je povsem enako pri burki ali kostumu psa, je kasneje dejal Huts. Burka je tako edina maškara, ki gre lahko oborožena v banko, ne da bi jo varnostnik ustavil.