benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

milijonar Njena.si

Se še spomnite Revnega milijonarja?

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

Slovenija

Lastniki najbolj prestižnih meščanskih vil na Bledu

Deli na:
Lastniki najbolj prestižnih meščanskih vil na Bledu

Foto: Primož Lavre - Vila Istra v lasti znane blejske zobozdravnice Nine Čelesnik.

Bled že dolgo slovi kot pravljični kraj, kjer so doma izvrstne kremne rezine, tam pa si je svoj košček raja pod Triglavom našlo tudi precej premožnih Slovencev.

Nedavno sta postala lastnika ene od vil pri Blejskem jezeru najbogatejša Slovenca, zakonca Iza in Samo Login, katerih premoženje so pri reviji Manager lani ocenili na kar 699 milijonov evrov.

Na začetku tega leta je podjetje zakoncev Login Establishment iz Liechtensteina kupila vilo Epos, ki je v neposredni bližini jezera na Cesti Gorenjskega odreda, a je skrita pred očmi nepovabljenih. Geodetska uprava (Gurs) jo je ovrednotila na 303.879 evrov (prodajali so jo za 3,5 milijona evrov), zgrajena je bila leta 1930, prenovljena v osemdesetih letih.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o Belem dvoru Janeza Škrabca; kako si je nad jezerom razkošno vilo omislil razvpiti tajkun Igor Lah; kdo so najbolj sveži lastniki vil na Bledu; katero vilo poznavalci povezujejo z družino Zorana Jankovića; o vili poslovneža, ki ga je pomilostil predsednik Pahor; kako je bila vila Jureta Koširja prodana bogatemu Rusu; o milijonskih hipotekah nad blejskimi vilami.