Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nemec je s 50 evri poskušal podkupiti slovenske policiste

Deli na:
Nemec je s 50 evri poskušal podkupiti slovenske policiste

Foto: M24

Policisti Policijske uprave Koper so se že drugič v enem tednu soočili s poskusom podkupovanja.

V Dolenjah pri Jelšanah jih je davi s 50 evri poskušal podkupiti 45-letni državljan Nemčije, ki so ga ustavili zaradi prehitre vožnje.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so 45-letnega voznika osebnega avtomobila policisti ustavili danes malo pred 9. uro po meritvi z radarjem in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Nemec je plačilo najprej zavrnil, nato pa policistu in policistki v patrulji ponudil vsakemu po 50 evrov. Dva bankovca je kar sam vstavil v predal v voznikovih vratih, nato pa z rokami nakazal, naj policist raztrga plačilni nalog.

Policisti so mu odvzeli prostost in zasegli bankovca. Sledi mu plačilni nalog za prekoračeno hitrost in kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanja podkupnine, za kar je zagrožena kazen od šest mesecev do treh let zapora.

"Tudi tokrat sta policist in policistka ohranila strokovnost in zakonitost in ponovno dokazala, da v Sloveniji policisti delajo profesionalno, pri tem pa se držijo tako zakonskih določil kot tudi določil Kodeksa policijske etike," so ob tem izpostavili v koprski policijski upravi.

To je bil namreč že drugi takšen primer v tednu dni. V četrtek ponoči je na mejnem prehodu Jelšane 42-letni voznik tovornega vozila iz Hrvaške slovenskemu policistu ponudil denar v zameno za to, da ga ne bi kaznoval zaradi prekrška. Tako vozniku kot pravni osebi so policisti izdali plačilni nalog, zasegli ponujen denar ter vozniku odvzeli prostost. Sledi kazenska ovadba.