boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanji poslanec SLS Halb pisal Zidanšku: V SLS je diktatura, kmečki punt vas bo odnesel

Deli na:
Nekdanji poslanec SLS Halb pisal Zidanšku: V SLS je diktatura, kmečki punt vas bo odnesel

Foto: Bobo

"Slovenija vas kot Vodstvo prezira, mediji pa imajo za norca in vas zavajajo. V SLS je nezavedna DIKTATURA in treba je to končati. Kmečki punt bo pravi način, da boste še kako kmalu leteli z Bethovnove," je nekdanji poslanec SLS Janko Halb pisal ogorčeno pismo vodstvu stranke SLS in njenemu predsedniku Marku Zidanšku.

Objavljamo Halbovo pismo:

Ker kljub moji več kot leto trajajoči abstinenci komunikacij do Vodstva SLS in dosledno pasivni drži glede turbolentnih dogajanj po izpadu SLS iz parlamenta in bolečem pristanku na politični margini, ponovno prihajajo na moj naslov razni dopisiVodstva, povabila na GO in tudi tel klici iz tajništva, se oglašam s tem zapisom, ki naj strezni in opomni Vodstvo in organe SLS, da ni modro, pametno, hrabro,  niti potrebno vse poti, sledi in minule korake  SLS brisati, veje žagati,  korenine ruvati in izvor  zaničevati ter preganjati oz. pobijati nekdanje člane in vodje, ker kopate lasten grob, brezno, v katerga boste popadali in vanj nepovratno potegnili vse, kar je kdaj spoštovalo, ustvarjalo in peljalo SLS od slovenske pomladi, SKZ,  skozi DEMOS, volitve, oblast in opozicijo, budilo slovensko kmetstvo, podeželje in zlasti prispevalo k demokratičnosti prostora v SLS, kot  torišče ljudske politike,  tudi samo kmečke pameti ali visokega  intelekta, enakopravne besede in predvsem vzajemnega SPOŠTOVANJA in enakopravnosti.

Preganjati lastne začetnike, buditelje, vzornike, ljudi, ki so začeli politično pomlad in žrtvovali marsikaj za zlom komunizma, vzpostavitev demokracije itd, in to počnete taki, ki ste v času pomladi bili še v peskovnikih, vrtcih ali ste bosonogi čofotali po mlakužah, potem pa kot orodja "specialcev" zlorabili 5 minut kongresne slave in se kor "fresh faces" "šli " politiko, vi nas sedaj mečete čez prag,... Fantje, kaj pa delate ?!

Ko sem na kongresih (prvič na Bledu) rotil vodstvo, predsednike, delegate in članstvo , naj se demokratični prostor v SLS, ne statutarno, ne kadrovsko, programsko, predvsem pa ne politično, ne zapira, ker bo posledica UNIČENJE stranke, so se nekateri leaderji posmehovali (RŽ, FB), kaj se pa ta gre, pa ni bilo vzeto nič k duši, inercija je šla naprej, blišč in beda vodje in Vodstva so prevladali, potem pa so se še med sabo klali, se menjali in volili, stanje pa je ostajalo gnilo in zdaj že strašno smrdi in tudi sramoti.

Marko, če te je kaj (po Lojzetovo) v hlačah, če imaš jajca in znaš politično diagnozirati stanje, prekini to mantro in pusti demokracijo v SLS. Vsi organi odstopite, nemudoma, skličite statutarni, programski in volilni kongres in se umaknite. Eno leto je  časa, da se pripravi vse na novo, zlasti STATUT, ki naj izbriše VODSTVO, predsedniške svete, postavljanje članov IO in direktorja, naj ima SLS izvorno formo iz 90 let, pa bo zopet zanimiva za slovenske kmete, podeželje, tudi izobražence, posebej pa naj postane politična sila tradicionalno desne provinience, alternativa sedanjemu zavoženemu stanju v Sloveniji  in možnost izbora na novih volitvah.

Z apelom in opravičilom povabiti vse zaničevane, preganjane, izključene in izključevane, izločane, lustrirane in sramočene člane, simpatizerje in zlasti v prihodnost Slovenije  upajoče, da se povežemo, tudi zavežemo in na volitvah zmagamo.

To bo največje olajšanje in zadoščenje. Naj bo SLS vzor, motiv in garancija za boljšo prihodnost.

Če še Marjana izključite, pa vam res ni več pomoči.

Pa koga farbate, prepričujete ali sami sebi verjamete, da ste nekaj.

Slovenija vas kot Vodstvo prezira, mediji pa imajo za norca in vas zavajajo. V SLS je nezavedna DIKTATURA in treba je to končati. Kmečki punt bo pravi način, da boste še kako kmalu leteli z Bethovnove.

S spoštovanjem - Janko Halb