zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nekdanja poptevejevka in Jankovićeva poslanka bi vodila direktorat za medije

Deli na:
Nekdanja poptevejevka in Jankovićeva poslanka bi vodila direktorat za medije

Foto: Bobo

Bivša novinarka Pop TV in nato poslanka Pozitivne Slovenije Tamara Vonta kandidira za direktorico direktorata za medije.

Po devetih mesecih, kar je direktorat za medije brez generalnega direktorja, se vendarle obeta sprememba. Na ministrstvu za kulturo so namreč za STA povedali, da so od natečajne komisije uradniškega sveta prejeli obvestilo, da je glede na izpolnjevanje pogojev in strokovno usposobljenost primerna kandidatka za direktorico Tamara Vonta.

Podrobnejših informacij o izbiri novega generalnega direktorja na ministrstvu za kulturo niso želeli posredovati, saj postopek še ni končan. Po njem natečajna komisija seznam primernih kandidatov posreduje ministru, ki nato izbere direktorja. Tokrat je komisija očitno kot primerno prepoznala le Vonto, saj so se po neuradnih podatkih prijavili trije kandidati. Med njimi je bil, kot je sam potrdil za časnik Delo, tudi Klemen Kraigher Mišič, ki je pred devetimi meseci odšel z mesta v. d. generalnega direktorja direktorata.



Vonta je nekdanja poslanka in državna sekretarka, ki je v času vlade Alenke Bratušek vodila urad za narodnosti. Zdaj je zaposlena v večnamenskem centru v Kerinovem grmu, ki je največje romsko naselje v občini Krško. Pred leti je bila 46-letna Vonta tudi novinarka, urednica in voditeljica oddaje 24 ur na POP TV.

Po odhodu Kraigherja Mišiča je za vodenje in usklajevanje dela v direktoratu za medije sicer pooblaščena državna sekretarka Damjana Pečnik, ki ima po navedbah ministrstva polna pooblastila. Ob tem so na ministrstvu za STA zanikali tudi očitke, da zaradi dolgotrajnega iskanja novega direktorja zamuja sprejetje medijske strategije.