stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Neiskrene obljube

Deli na:

Iz novinarske konference je "žal razvidno", da se je obljuba Boruta Pahorja, da bo vlada zamenjala le državne sekretarje, "stopila skupaj z novembrskim snegom". Vlada je namreč brez pisne obrazložitve in utemeljenih razlogov zamenjala direktorja urada vlade za komuniciranje Anžeta Logarja, so zapisali v SDS. Opozarjajo tudi na druge zamenjave.

Iz novinarske konference je "žal razvidno", da se je obljuba Boruta Pahorja, da bo vlada zamenjala le državne sekretarje, "stopila skupaj z novembrskim snegom". Vlada je namreč brez pisne obrazložitve in utemeljenih razlogov zamenjala direktorja urada vlade za komuniciranje Anžeta Logarja, so zapisali v SDS. Opozarjajo tudi na druge zamenjave.

Kot so zapisali v SDS, je Pahor 18. novembra 2008 - ne prvič - zatrdil, da bo nova vlada zamenjala le državne sekretarje, "kadrovska metla pa se bo ustavila na ravni direktorjev direktoratov". Kot navajajo, je Pahor še dejal, da bo, če se bo predstojnik odločil za kadrovske spremembe, moral svojo odločitev obrazložiti pisno, razlog za morebitne menjave pa da bo, po takratnih zagotovilih premiera, lahko le slabo delo oz. slabi rezultati dela.

Opozarjajo tudi na Pahorjevo izjavo, ki jo je dal za TV Slovenija, 6. decembra 2005, ko je dejal: "...dajem tudi tukaj pred ljudmi obljubo, da ne bom zamenjal niti enega človeka na javni funkciji, če ne bo utemeljenega suma, da ni dobro opravil svojega dela. Niti z eno besedo ga ne bom vprašal, kateremu svetovnemu nazoru ali politično opredelitvi, pripada."

"Iz današnje novinarske konference po seji vlade je žal razvidno, da se je omenjena obljuba Pahorja stopila skupaj z novembrskim snegom. Vlada je namreč na omenjeni seji, na predlog generalnega sekretarja vlade Milana M. Cvikla, brez pisne obrazložitve in utemeljenih razlogov, kot je bilo rečeno na novinarski konferenci, zamenjala direktorja urada vlade za komuniciranje Anžeta Logarja," so zapisali v SDS.

Ob tem dodajajo, da je Logar v času svojega mandata - ta je trajal od junija 2007 -, "med drugim uspešno opravljal naloge uradnega govorca predsedstva Sveta EU ter izpeljal projekt promocije nove znamke Slovenije" ter opozarjajo, da "kljub temu, da je bila vlada Janeza Janše nenehno deležna očitkov o političnih menjavah,po njenem nastopu mandata decembra 2004 takratni direktor urada vlade za komuniciranje ostal na položaju".

V stranki še opozarjajo, da zamenjava Logarja ni bila edina menjava, ki jo je danes izvedla vlada Boruta Pahorja. Kot opozarjajo, je do menjav prišlo tudi v nadzornem svetu Elesa, ki bi se mu sicer mandat iztekel v začetku januarja 2009. "Pričakujemo pisno utemeljitev predlagatelja, zakaj se je vlada odločila zamenjati nadzornike Elesa tik pred iztekom njihovega mandata," so zapisali v SDS in dodali, da lahko v kratke "pričakujemo tudi predlog nadzornega sveta za zamenjavo direktorja Elesa".