stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nebo se je zneslo nad Slovenijo: voda zalila ceste in hiše, sprožajo se zemeljski plazovi

Deli na:
Nebo se je zneslo nad Slovenijo: voda zalila ceste in hiše, sprožajo se zemeljski plazovi

Foto: Bobo

Krajevna neurja, ki so jih napovedali na agenciji za okolje, so ponekod že povzročila težave. Neurje je popoldne zajelo območje Mežice, na območju Radelj ob Dravi pa je meteorna voda zalila lokalno cesto in prostore industrijske stavbe, navaja Uprava za zaščito in reševanje na spletni strani. Ponekod je slabo vreme upočasnilo promet.

Neurje ovira promet na štajerski avtocesti med Vranskim in Žalcem, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Voznike opozarjajo, naj se ne ustavljajo pod nadvozi.

V zgodnjem popoldnevu je bilo po podatkih Agencije RS za okolje najhuje v pasu od Logatca preko Mednega do Kamnika, potem pa se je težišče vremenskega dogajanja preneslo proti Štajerski, je za STA povedal Brane Gregorčič.

Na agenciji po njegovih besedah pričakujejo, da se bo zdaj vremensko dogajanje znova krepilo od zahoda. "Na Bovškem je že začelo padati, verjetno pa se bo dogajanje začelo širiti proti notranjosti," je dejal.

Neurje z močnimi padavinami je nekaj pred 15.30 zajelo območje Mežice, kjer je na Lenartovi ulici meteorna voda ogrožala večstanovanjski objekt. Posredovali so gasilci, ki so s protipoplavnimi vrečami zaščitili objekt in lokalno cesto zaprli za promet.

Neurje z močnim nalivom je nekaj pozneje zajelo območje občine Radlje ob Dravi. Meteorna voda je zalila cesto Radlje ob Dravi-Vas pri odcepu za prelaz Radelj in rondo, v Zgornjem Kozjem Vrhu in na Hmelini v Radljah ob Dravi pa kletne prostore stanovanjske hiše.

Voda je skozi streho začela zalivati industrijski objekt podjetja Remoplast, zalila je tudi industrijske prostore podjetja Košir na Dobravi.

Zemeljska plazova sta zasula cesto Radlje ob Dravi-prelaz Radelj pri naselju Spodnja Orlica.

V Vuzenici je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše na Mladinski ulici.

Na Muti je meteorna voda nekaj po 17. uri zalila prostore podjetja Orodja Erhart.

Tudi v prestolnici se je precej bliskalo. Nekaj pred 16. uro je strela udarila v stanovanjsko hišo. Nekaj težav je bilo popoldne tudi v občini Komenda, od koder poročajo o zalitih kletnih prostorih stanovanjske hiše, veter pa je na enem objektu odkril streho.

V občini Kamnik se je sprožil manjši zemeljski plaz v naselju Žubejevo. V občini Domžale pa je strela udarila v stanovanjsko hišo in odkrila njeno ostrešje.

Zaradi močnega vetra se je zlomil telekomunikacijski drog ob cesti Kamnik-Mengeš.

Popoldne se bodo krajevne padavine z nevihtami postopno razširile nad vso Slovenijo in se nadaljevale v noč. Pihal bo jugozahodni veter, proti večeru pa se bo veter na severovzhodu države že obračal v severnik, so napovedali na Agenciji RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo v severnih krajih od 22 do 26, drugod od 27 do 31 stopinj Celzija.