zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ne samo Sašu Pečetu, ponujal se je tudi Franciju Keku

Deli na:
Ne samo Sašu Pečetu, ponujal se je tudi Franciju Keku

Foto: Primož Lavre

»Dejan Kaloh se je oglasil na stranki s predlogom, da prevzame mariborski odbor,« na tviterju zapisal Franci Kek, nekdanji predsednik stranke AS in poznejši poslanec stranke Zares.

To se je dogajalo leta 2005. »Želel je, da umaknemo dotedanje vodstvo (Smiljan Pušenjak) in da on s svojimi prevzame. A Smiljana mi nismo dali.«

Verodostojnost zapisa na tviterju nam je Franci Kek potrdil tudi po telefonu. Kot nam je še pojasnil, ga je takrat Kaloh obiskal v Ljubljani na sedežu stranke AS. Ponujal je sodelovanje pod pogojem, da prevzame odbor v Mariboru, na čelu katerega je bil znani fotograf Smiljan Pušenjak, sicer oče novinarja Dejana Pušenjaka. Toda na Asu so ga zavrnili.

Kaloh si je menda zelo želel v politiko. Tako je pred lokalnimi volitvami 2006 ustanovil listo Maribor naš dom, vendar se je z njo zelo slabo odrezal, saj je prejela le 0,48 odstotkov glasov. Kmalu za tem je svoje politično zatočišče našel v stranki Lipa, kjer je bil svetovalec poslanca Saša Pečeta. Skupaj z njim in Barbaro Žgajner Tavš se je odpravil v velenjski rudnik, kjer je nadomeščal tretjega poslanca Lipe Boštjana Zagorca.

Svoje zadnje politične pribežališče je našel v stranki SDS, za katero je neuspešno kandidiral na zadnjih volitvah, trenutno pa je svetovalec v njeni poslanski skupini. Poleg tega je lastnik portala Politikis, ki zadnje mesece zliva gnojnico po Reporterju. Med najbolj plodnimi napadalci na tem obskurnem portalu je tržaški slikar Pavel Ferluga, ki ima v udbovskih evidencah številko 14000, kar pomeni stalni vir na zvezi uslužbencev, pripadniki rezervne sestave ali registrirani sodelavci SDV.