cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Odvetnico Melanie Trump so včeraj na delo pripeljali s črnim maseratijem

Deli na:
Odvetnico Melanie Trump so včeraj na delo pripeljali s črnim maseratijem

Musarjevo je z maseratijem z nemškimi registrskimi tablicami včeraj zjutraj pred njeno odvetniško pisarno na Likozarjevi ulici v Ljubljani pripeljal njen mož Aleš Musar - Foto: Primož Lavre

Zanimivo, da noben medij do zdaj ni poročal, kakšen avto vozi ameriška prva dama Melania Trump oziroma, ali ga sploh vozi, ali pa jo vedno vozijo. Smo pa pri Reporterju ugotovili, v kakšnem avtomobilu se vozi njena odvetnica Nataša Pirc Musar.

Nič manj kot v prestižnem maserati quattroporte, torej štirivratni športni limuzini italijanskega proizvajalca Maserati iz Modene. Musarjevo je z maseratijem z nemškimi registrskimi tablicami včeraj zjutraj pred njeno odvetniško pisarno na Likozarjevi ulici v Ljubljani pripeljal njen mož Aleš Musar.

Vrnimo se k njunemu črnemu maseratiju: gre za šesto generacijo limuzine quattroporte, ki ji v specializiranih avtomobilističnih revijah pravijo tudi admiralska ladja, tej avtomobilski znamki pa aristokratska. Vozilo je dolgo 5,26 metra, široko skoraj dva metra in težko skoraj dve toni. Proizvajalec ponuja tri vrste motorjev: najšibkejši je dizel, ki premore 275 konjskih moči, avto pa z njim doseže maksimalno hitrost 250 kilometrov na uro. Z bencinskim motorjem z 410 konjskimi močmi ga lahko poženete do 285 kilometrov na uro, z najmočnejšim- bencinskim osemvaljnikom s 530 konjskimi močmi- pa se je moč peljati s hitrostjo največ 307 kilometrov na uro.

Foto: Primož Lavre

Cena za razkošje na cesti ni majhna: začetna cena za dizelski model je pri sto tisoč evrih, osnovna cena za najmočnejši model z motorjem GTS pa se začne pri 185 tisoč evrih. Zakaj je vozilo, s katerim se prevaža Musarjeva, registrirano v Nemčiji? Za to so vsaj trije zelo dobri razlogi: davek na motorna vozila je v Nemčiji nižji kot pri nas, poleg tega ima Slovenija dva dodatna davka, ki jih Nemci ne poznajo- poseben davek na veliko kubaturo motorja in davek na izpuste ogljikovega dioksida.

Pri močnejših avtomobilih je lahko tako razlika v primeru, če je vozilo registrirano v Nemčiji, v primerjavi z vozilom registriranim v Sloveniji, tudi več deset tisoč evrov. Aleš Musar ima od lanskega leta v Münchnu registrirano firmo Aulon, potrdil nam je, da je maserati registriran prek tega podjetja, kaj več o njem pa ni želel povedati. Odvetnica Pirc Musarjeva, od katere smo tudi skušali pridobiti več informacij o luksuznem vozilu (med drugim o ceni), nam je po sms sporočila le to, da je sama lastnica peugeota.

Foto: Primož Lavre

Svojo humanitarno naravo Aleš Musar med drugim izraža skozi delovanje v lions klubu Ljubljana Tivoli, kjer so ravno včeraj humanitarnemu zavodu »Pod strehco« donirali dostavno vozilo za prevoz toplih obrokov socialno ogroženim. Z dostavnim vozilom lahko prepelješ več obrokov kot z maseratijem, toda s slednjim bi jih lahko razvozili ekspresno.