Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Narodnozabavni rock brez finala Evrosonga

Deli na:

V Oslu se je včeraj zvečer sklenil drugi predizbor za Eurosong. Slovenskemu Ansamblu Žlindra in Kalamari se s skladbo Narodnozabavni rock ni uspelo prebiti v sobotni finale. Katera država bo letos slavila zmago, bo znano v soboto.

V Oslu se je včeraj zvečer sklenil drugi predizbor za Eurosong. Slovenskemu Ansamblu Žlindra in Kalamari se s skladbo Narodnozabavni rock ni uspelo prebiti v sobotni finale. Katera država bo letos slavila zmago, bo znano v soboto.

Preboj pa je uspel Gruziji, Ukrajini, Turčiji, Izraelu, Irski, Cipru, Azerbajdžanu, Romuniji, Armeniji in Danski, ki se bodo pomerile v soboto s še 15 tekmicami.

Nocoj so za Litvo nastopili InCulto s skladbo "East European Funk", za Armenijo po besedah Andreja Hoferja najvišje dekle na prireditvi Eva Rivas s skladbo "Apricot Stone", za Izrael pa Harel Skaat s skladbo Milim. Dansko sta zastopala predstavnika Chanee & N'evergreen s pesmijo "In A Momemnt Like This", Švico je predstavil Michael von der Heide s skladbo "Il Pleut de L'Or".

Švedsko je predstavila Anna Bergendahl s pesmijo "This Is My Life", Azerbajdžan pa Safura s pesmijo "Drip Drop". Ukrajino je zastopala Alyosha s pesmijo "Sweet People", Nizozemsko pa Sieneke s pesmijo Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie), ki jo je spremljala 500 kilogramov težka lajna. Romunske barve sta zastopala Paula Seling in Ovi s skladbo "Playing With Fire".

Na 11. mestu je nastopil slovenski Ansambel Žlindra in Kalamari, ki so ga, tako Hofer, Norvežani označili za "Heidi in Aerosmith". Za Irsko je Niamh Kavanagh zapela "It's For Your". Bolgarijo je predstavil Miro, ki je v bolgarščini zapel pesem "Angel Si Ti". Za Ciper sta zapela Jon Lilygreen in The Islanders pesem "Life Looks better In Spring". Hrvaško so zastopale pevke Feminnem, ki naj bi po besedah Hoferja že nastopile leta 2005 za BiH. Tokrat so zapele "Lako je sve". Gruzijo je zastopala Sofia Nizharadze s pesmijo "Shine". Tekmovalni program je sklenila Turčija z bolj trdimi ritmi. Skupina "maNga" je izvedla pesem v angleškem jeziku - kot večina ostalih skupin - "We Could Be The Same".

Iz prvega izbora, ki je bil v torek, 25. maja, so se v finale Eurosonga uvrstile Bosna in Hercegovina, Moldavija, Rusija, Grčija, Portugalska, Belorusija, Srbija, Belgija, Albanija in Islandija. Izbranim državam iz prvega in nocojšnjega drugega izbora se bodo v finalu neposredno, brez udeležbe v polfinalnih tekmovanjih, pridružile Norveška kot lanska zmagovalka ter štiri "velike" - Nemčija, Velika Britanija, Španija in Francija.

Prireditev, ki jo je v dvorani Fornebu Arena nocoj spremljalo 14.000 gledalcev, je voditelj Andrej Hofer slovenskim gledalcem za TV sprejemniki predstavil kot glasbeno parado. Glasbeni šov so vodili Nadia Hasnaoui, Haddy Jatou N'jie in Erik Solbakken.

Katera država bo letos slavila zmago, bo znano v soboto. Letošnja gostiteljica Norveška je slavila zmago že trikrat, vajena pa je tudi porazov, saj se je kar desetkrat znašla na zadnjem mestu. Z največ zmagami se lahko pohvali Irska. Zmagala je namreč kar sedemkrat. Petkrat so zmago slavile Francija, Luksemburg in Velika Britanija. Nizozemska in Švedska sta Eurosong gostili štirikrat, kar trikrat pa je poleg Norveške triumfiral Izrael. Dvakrat je na tekmovanju glasbe in šova uspelo zmagati Španiji, Švici, Italiji in Danski. Vsaj eno zmago pa so si priborile Avstrija, Monako, Nemčija, Belgija, Estonija, Latvija, Turčija, Ukrajina, Grčija, Finska, Srbija, Rusija in nekdanja Jugoslavija.