Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Napadalca ne priznavata, da sta zabodla in pretepla taksista

Deli na:
Napadalca ne priznavata, da sta zabodla in pretepla taksista

Foto: Arhiv Reporterja

Gašper Pavlič, ki je obtožen poskusa uboja taksista 19. marca v Domžalah, in Jaka Flis, ki naj bi mu pri kaznivem dejanju pomagal, sta se na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču izrekla za nedolžna, poročajo mediji.

Tistega jutra naj bi taksist 21-letnega Pavliča in leto starejšega Flisa odpeljal iz Ljubljane v Domžale. Namesto da bi poravnala račun, je taksista Pavlič z zadnjega sedeža napadel s pestmi in ga večkrat zabodel z nožem. Flis je v tem času pobegnil, prerivanje taksista in napadalca pa je opazil nek voznik in poklical policijo. Še pred njenim prihodom se je Flis vrnil na kraj dogodka, od koder sta s Pavličem zbežala in se zatekla na njegov dom, kjer so ju policisti čez slaba dva tedna izsledili.

Pri Pavliču doma so med drugim našli teleskopsko palico, boksar in kapo z izrezom za oči, Flisu pa so prav tako zasegli teleskopsko palico in manjšo količino konoplje, poroča Dnevnik. Napadalca so še istega dne zaradi suma poskusa uboja privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku in ta je zanj odredil pripor. Starejšega so izpustili, policisti so ga ovadili zaradi pomoči pri kaznivem dejanju, navaja Delo.

Njuna odvetnika sta predlagala, da bi v sojenje vključili psihiatra, ki bi ocenil njuno prištevnost, saj naj bi, kot navajajo mediji, tisto noč spila "enormne količine alkohola".

Njuna obramba je zahtevala tudi izločitev vrste dokazov. Eden ključnih dokazov naj bi bile krvave sledi Pavliča in taksista na vžigalniku, ki so ga našli v Pavličevem vozilu. Zagovornik je opozoril, da kombi poleg obtoženca uporabljajo še drugi ljudje, ki kadijo. Njegova kri pa naj bi se na vžigalniku znašla zaradi njegovih domnevno pogostih krvavitev iz nosu. Obramba je predlagala tudi izločitev dokaza, in sicer prepoznave osumljencev, saj je prepričana, da jo policija ni opravila po pravilih.

Delo in Dnevnik še poročata, da je Flis bil pred tem že vpleten v rasistični incident. Konec marca 2013 je zaradi rasistične opazke proti njemu z nožem zamahnil Dominikanec Emerito Almonte Almonte in ga večkrat zabodel.