Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Nadzorniki Luke poskušali po tihem odstraniti Žnidaršič Kranjčevo

Deli na:
Nadzorniki Luke poskušali po tihem odstraniti Žnidaršič Kranjčevo

Foto: Bobo

Nadzorni svet Luke Koper je na četrtkovi seji po poročanju Televizije Slovenija glasoval o zamenjavi Alenke Žnidaršič Kranjc na mestu prve nadzornice upravljavca koprskega pristanišča. Zamenjavo je po navedbah TV Slovenija predlagala predstavnica lokalne skupnosti v nadzornem svetu Sabina Mozetič, a zanjo ni dobila zadostne podpore.

Mozetičeva, sicer direktorica koprske občinske uprave, je predlog po poročanju TV Slovenija utemeljevala s tem, da je Alenka Žnidaršič Kranjc v zadnjem času vnašala nemir, strah in razdor, pri tem pa so jo vodili osebni interesi.

Za razrešitev so na koncu po poročanju televizije glasovali trije nadzorniki, trije pa so bili proti. Žnidaršič Kranjčeva je tako ostala na položaju predsednice nadzornega sveta, potem ko se ji je skupaj s še dvema nadzornikoma v petek prejšnji teden na skupščini uspelo izogniti menjavi. Slovenski državni holding (SDH) je namreč pod pritiskom vodstva in delavcev Luke ter dela javnosti predlog za zamenjavo umaknil.

Nadzorni svet pod vodstvom Žnidaršič Kranjčeve je sicer aprila 2014 z mesta predsednika uprave Luke Koper razrešil Gašparja Gašparja Mišiča, ki je tesen sodelavec koprskega župana Borisa Popoviča in trenutno tudi direktor Komunale Koper.

Poskus zamenjave treh nadzornikov Luke ter obtožbe o načrtih vlade za privatizacijo družbe in ustanovitev pristaniške uprave so sicer minuli petek pripeljali do tridnevne blokade koprskega pristanišča, po kateri je delo v celoti normalno steklo šele v torek zvečer.

V koprskem pristanišču in na Slovenskih železnicah zdaj pospešeno odpravljajo zamude po blokadi, še naprej pa je zelo napeto v odnosih med delavci, upravo in nadzornim svetom Luke Koper ter SDH in vlado. Dogajanje okoli Luke je vneslo tudi razdor v vladno koalicijo.