državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na visoko ležečih gorenjskih cestah sneg, prelazi pa zaprti

Deli na:
Na visoko ležečih gorenjskih cestah sneg, prelazi pa zaprti

Foto: Bobo

V višjih predelih Gorenjske, predvsem ob meji z Avstrijo, sneži. Po podatkih Prometno-informacijskega centra je na višje ležečih cestah več kot deset centimetrov snega. Zaprti so prelazi Vršič, Ljubelj in Korensko sedlo ter cesta Mojstrana-Vrata od slapa Peričnika dalje, na cesti Sorica-Bohinjska Bistrica pa priporočajo verige.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo na previdnost v gorah, saj se je povečala nevarnost snežnih plazov. Novi sneg se bo namreč le počasi sesedal, zaradi predvidenega oblačnega vremena v četrtek in le počasnega ogrevanja in sesedanja snega pa bodo razmere predvsem v Julijcih in zahodnih Karavankah izrazito neugodne. Predvsem na območju Julijskih Alp je nevarnost snežnih plazov znatna (3. stopnja), v četrtek pa bo velika (4. stopnja).

Vremenoslovci napovedujejo, da se bo meja sneženja še spustila in bo zvečer, ponoči ter v četrtek zjutraj snežilo tudi precej nizko. Opozarjajo na previdnost, saj lahko moker sneg tam, kjer je drevje že pognalo liste, povzroči lomljenje vej in posameznih dreves. V petek in soboto bo ponekod lahko nekaj sonca, prehodno se bo tudi nekoliko ogrelo.

Z Vogla, kjer je v zadnjih 24 urah zapadlo 40 centimetrov snega, so že sporočili, da od četrtka poleg pohodnikov, turnih smučarjev in izletnikov znova vabijo tudi smučarje. Naprave bodo obratovale vsak dan do vključno prazničnega 2. maja, če bodo to dovoljevale vremenske in snežne razmere.