profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na tej jahti iz Portoroža naj bi bile orgije politikov in tajkunov

Deli na:
Na tej jahti iz Portoroža naj bi bile orgije politikov in tajkunov

Foto: Arhiv Reporterja

Na tej jahti v lasti naveze Stanković naj bi bile orgije politikov in tajkunov iz Republike Srbske - Njen dom je portoroška marina - Stanković ima prebivališče v Celju, policijo pa smo vprašali, ali proti njemu teče preiskava v zvezi s sumi pranja denarja in zlorabe položaja, ali je sporen tudi nakup te jahte.

Precej razburjena je lani v Bosni in Hercegovini povzročil tamkajšnji minister za varnost Dragan Mektić, ki je javno opozoril, da naj bi se na portoroški jahti v lasti Slobodana Stankovića (dejansko so lastnice firme Integral Mostogradnja, ki ima to 24 metrov dolgo jahto brez imena, njegova žena Slavica Stanković, Mateja Praštalo in Tamara Regodić Stanković, on pa je direktor) iz BiH dogajale prave orgije, v katerih naj bi sodelovali politiki iz Republike Srbske.

Še bolj kot morebitne orgije je za bosanske davkoplačevalce pomembno vprašanje, ali je Stanković jahto res kupil z denarjem iz Investicijsko-razvojne banke Republike Srbske, do katere naj bi prišel tudi z dobrimi zvezami s predsednikom te entitete Miloradom Dodikom. Jahta je po poročanju bosanskih medijev stala 1,5 milijona evrov, Mektić pa je že lani napovedal, da bo preiskava kmalu pokazala, s čigavim denarjem je bila kupljena in na čigav račun so imeli politiki in tajkuni na njej orgije.

Stanković ima prebivališče v Celju, policijo pa smo vprašali, ali proti njemu teče preiskava v zvezi s sumi pranja denarja in zlorabe položaja, ali je sporen tudi nakup te jahte. Pravijo, da na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe, zaradi varstva osebnih podatkov ne morejo dati odgovora, tudi na tožilstvu niso hoteli komentirati morebitnih predkazenskih postopkov.

SEZNAM SLOVENSKIH LASTNIKOV NAJVEČJIH JAHT IN JADRNIC V TISKANI IZDAJI REPORTERJA

Foto: Arhiv Reporterja