pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na sojenju Radanu soočenje izvedencev

Deli na:
Na sojenju Radanu soočenje izvedencev

Foto: Bobo

Slovenska izvedenka Lopuhova in avstrijski izvedenec Kröll bosta pojasnjevala svoje videnje dogodkov ob smrti bolnikov, ki naj bi jih Radan ubil.

Na današnjem naroku sojenja Ivanu Radanu, obtoženemu umorov štirih bolnikov, je predvideno soočenje mnenj avstrijskega zdravnika Wolfganga Krölla, ki je izvedenec sodišča, ter Mateje Lopuh, ki je kot strokovnjakinja za paliativo priča tožilstva.

Oba sta na sodišču že pojasnjevala svoje videnje oz. interpretacijo dogodkov ob smrti bolnikov, za katere je Radan obtožen, da jih je umoril iz morilske sle.

Kröll v predstavitvi svojega mnenja pred letom dni ni mogel potrditi, da je bil za bolnike, ki naj bi jih Radan umoril, usoden prevelik odmerek morfija ali drugega zdravila. Je pa takrat opozoril na pomanjkljivo dokumentacijo v zadnjih urah življenja teh bolnikov.



Lopuhova pa je pri nekaterih bolnikih opozorila na to, da so nenadoma umrli, saj njihove življenjske funkcije pred tem niso nakazovale na smrt. Sicer je tudi Lopuhova opozorila na pomanjkljivo dokumentacijo.

Tokrat se bosta izrekala le o štirih bolnikih, saj je tožilstvo po pričanju Lopuhove umaknilo obtožnico za dva umora.

Verjetno se bosta strokovnjaka dotaknila tudi vprašanja, kaj se zgodi s srcem, če bolnik prejme kalij - ali takoj v popolnosti neha biti ali so potem možni še električni impulzi, ki jih lahko zabeleži ekg. Njuni mnenji sta se glede tega v prejšnjih pričanjih namreč razlikovali. Z dokončnim odgovorom na to vprašanje pa bi morda lahko bolje pojasnili okoliščine smrti zadnjega Radanovega bolnika, ki je po mnenju tožilstva umrl zaradi infuzije kalijevega klorida.