profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na slovenskih cestah že dopoldne več gneče kot ob običajnih nedeljah

Deli na:
Na slovenskih cestah že dopoldne več gneče kot ob običajnih nedeljah

Foto: Bobo

Na mnogih slovenskih cestah je že od jutra precejšnja gneča. Zaradi prometne nesreče je dopoldne na primorski avtocesti v smeri Ljubljane nastal daljši zastoj, ki je trenutno dolg okoli devet kilometrov in sega od Vrhnike mimo postajališča Lom. Kot so za STA pojasnili na prometno informacijskem centru, popoldne pričakujejo še gostejši promet.

Na primorski avtocesti so pri Vrhniki v smeri Ljubljane odstranili posledice nesreče, kljub temu ostajajo daljši zastoji, ki segajo že do Unca, je navedeno na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra za državne ceste. Zastoj je nastal že tudi na vzporedni regionalni cesti Logatec-Vrhnika.

Kot je navedeno na spletnih straneh centra za obveščanje, sta okoli 10.30 trčila motorist in voznik osebnega vozila. Posredovali so reševalci Reševalne postaje UKC Ljubljana ter gasilci iz Dolnjega Logatca Ljubljane, ki so zavarovali kraj nesreče ter do prihoda reševalcev oskrbeli poškodovanega motorista in njegovo sopotnico. Podrobnejših podatkov o zdravstvenem stanju obeh za zdaj ni.

Poleg tega so zastoji tudi na cestah v smeri meje z Hrvaško. Na koncu podravske avtoceste med Hajdino in Draženci je zastoj že od jutra dolg približno en kilometer, na gorenjski avtocesti sta zastoja tako na izvozu Lesce proti Avstriji kot pred predorom Karavanke proti Avstriji dolga tri kilometre. Voznikom, namenjenim v Kranjsko Goro, na prometno informacijskem centru priporočajo izvoz Lipce.

Zastoji so še na cestah Draženci-Podlehnik-Gruškovje; Izola-Portorož, Starod-mejni prehod Starod, Šmarje-Dragonja in Lesce-Bled.

Čakalne dobe so tudi na mejnih prehodih. Na Gruškovju je čakalna doba za izstop iz države okoli 15 minut, za vstop pa 20 minut. Na mejnem prehodu Sečovlje vozniki za izstop čakajo 30 minut, za vstop pa 40 minut. Na Dragonji vozniki za vstop v Slovenijo čakajo 40 minut, za izstop pa eno uro. Na Starodu vozniki za izstop iz države čakajo 20 minut.

Na prometno informacijskem centru voznikom, ki se bodo danes s Hrvaške odpravili proti domu, svetujejo, naj za vstop v Slovenijo raje izberejo mejni prehod Petrina.

Kot sicer ugotavljajo na prometno informacijskem centru, so mnogi turisti očitno upoštevali opozorila o oteženem prometu ob sobotnem obisku ruskega predsednika Vladimirja Putina v Sloveniji in so mnogi odhod domov zamaknili na danes. To se že od jutra kaže v veliko večji gneči na cestah kot je to običajno za poletne nedeljske dopoldneve. Za popoldne pričakujejo, da se bo gostota prometa še okrepila.