marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

Slovenija

Na počivališču Studenec Avstrijec trčil v tovornjak, sopotnica je umrla

Deli na:
Na počivališču Studenec Avstrijec trčil v tovornjak, sopotnica je umrla

Foto: Bobo

Na avtocesti med Postojno in Razdrtim, na počivališču Studenec se je okoli ene ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je 37-letni državljan Avstrije trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom.

Pri tem je sopotnica izgubila življenje, voznik in dva otroka, ki sta še bila v avtomobilu, pa so bili poškodovani, so sporočili s PU Koper.

Voznik osebnega avtomobila je nekaj minut po eni uri ponoči na primorski avtocesti iz Ljubljane proti Kopru, in sicer na počivališču Studenec, zapeljal v desno na zelenico, ki ločuje avtocesto in počivališče. Po prvih podatkih je tam najprej trčil v obvestilno tablo za počivališče, zatem pa z desnim bokom v parkirano tovorno vozilo s priklopnikom.

Na kraju nesreče je umrla sopotnica, 33-letna državljanka Nemčije. V vozilu sta bila še dva otroka, 13-letni državljan Avstrije in dve leti star državljan Nemčije, ki sta bila poškodovana. Voznika in otroka so odpeljali v ljubljanski klinični center, so še sporočili s policije.

Postojnski prostovoljni gasilci so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih, so navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje.