stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na MOL se zaklinjajo Jankoviću: Župan je vizionar, ki pušča neizbrisen pečat, zato mu bomo sledili še naprej!

Deli na:
Na MOL se zaklinjajo Jankoviću: Župan je vizionar, ki pušča neizbrisen pečat, zato mu bomo sledili še naprej!

Zoran Janković pred uršulinsko cerkvijo v Ljubljani. - Foto: Bobo

„Naš župan je vizionar.“ „Župan (…) je pustil neizbrisen pečat.“ „Pod vodstvom župana nadaljujemo uspešno pot.“ Tako se županu Zoranu Jankoviću zaklinjajo in zahvaljujejo ljudje MOL.

Ob koncu leta je seveda priložnost za pogled nazaj: kaj je bilo in kaj bi še lahko bilo narejenega. V demokratičnih državah je tak pogled običajno kritičen, ne pa tudi v Sloveniji, še posebej ne v Ljubljani, kjer kot šerif vlada župan Zoran Janković.

Kar 28 „vodilnih sodelavcev Mestne občine Ljubljana“ (MOL) se v praznični številki mestnega glasila Ljubljana, ki ga plačujejo (neto) davkoplačevalci, zahvaljuje županu, hvali njegovo vizijo mesta in se mu zaklinja, da mu bo sledila tudi prihodnje leto.

Uvodoma začne Darko Brlek, direktor Festivala Ljubljana, ki pravi, da bi se ob koncu leta „rad zahvalil županu, (…) mestnemu svetu in (…) podpornikom, ki že vrsto let prepoznavajo vrednost Festivala Ljubljana“.

A Brlek je le uvod v pravo kanonado zahval in zaklinjanj županu. Vse skupaj spominja na pesmice o maršalu Titu, ki je bil „ljubičica bela“, „heroj“, ki se ga bomo spominjali „na veke in kateremu je namenjena „vsa naša ljubezen“. Ker je tako oh in sploh, „ne bomo skrenili z njegove poti“, saj on je cvet, ki nikoli ne uvene.

Poglejmo si, kaj so o Jankoviću dejali nekateri.

Ker je Janković najboljši vizionar, je Ljubljana lepa ….

„Rezultat desetletnega županovanja Zorana Jankovića je prelepa Ljubljana. Naš župan je vizionar. Ima idejo in smelost ter energijo in znanje za razvojne projekte.“ (Tatjana Polajnar, direktorica JZ Šport Ljubljana)

…. to pa dosega, ker je strokovnjak za vse ….

„Župan Zoran Janković je s strokovnim in predanim vodenjem, z jasno vizijo, sledenjem zastavljenim ciljem in sodelovanjem družb in institucij v lasti občine dosegel, kar se je zdelo nedosegljivo.“ (Krištof Mlakar, direktor JP Vodovod-Kanalizacija)

… tudi za pogrebe ….

„Župan Zoran Janković je v preteklih desetih letih pustil neizbrisen pečat v pogrebni in pokopališki dejavnosti.“ (Robert Martinčič, direktor JP Žale)

… kaj šele za parkiranje avtomobilov.

„Župan je hitro opazil, da je vloga redarjev več kot zgolj listkanje nepravilno parkiranih vozil, zato nam je posvetil pozornost.“ (Roman Fortuna, vodja Mestnega redarstva)

Leta pod njegovim vodstvom so bila nadvse ustvarjalna ….

„Če se ob tem ozrem na zadnjih deset let mandata župana Zorana Jankovića, lahko povem, da so bila ta leta zaradi narave našega pravniškega dela izjemno zahtevna, polna adrenalina, a tudi izjemno ustvarjalna.“ (Jasna Plazl, vodja Službe za pravne zadeve)

…. saj ni stvari na svetu, ki je Janković ne razume in obvlada.

„Neomajna podpora in razumevanje notranjerevizijske dejavnosti s strani župana Zorana Jankovića se kaže v uspešnem in učinkovitem delu naše službe.“ (Nataša Koprivšek, vodja Službe za notranjo revizijo.)

Brez Jankovićeve pomoči ne bi zmogli ničesar ….

„Odmikanje od tradicionalne in toge šole (…) je vsekakor izziv tudi za prihodnja leta, mogoče pa je le z izdatno podporo župana MOL.“ (Matej Rovšek, ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana)

… ve, da so otroci zaklad ….

„MOL se skupaj z županom Jankovićem zaveda, da so mladi naš zaklad.“ (Ksenja Perko, direktorica zavoda Mladi zmaji)

…. enako velja za odrasle.

„Od takrat naprej smo imeli popolno podporo župana, razumel je pomembnost izobraževanja odraslih.“ (Bojan Hajdinjak, direktor JZ Cene Štupar)

S prihodom Jankovića se je Ljubljana razcvetela ...

„Mesto je s prihodom župana Zorana Jankovića doživelo razcvet na več področjih, kar nam priznavajo tako mediji kot organizacije z različnimi nagradami in priznanji.“ (Andrej Orač, vodja mestnega inšpektorata)

… zato bomo županu sledili in nadaljevali pot razvoja.

„Da skupaj (…) pod vodstvom župana Zorana Jankovića nadaljujejo uspešno pot razvoja.“ (Matej Sedej, direktor Lekarne Ljubljana)