sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na dan samostojnosti na sporedu TV Slovenija jugoslovanski film

Deli na:
Na dan samostojnosti na sporedu TV Slovenija jugoslovanski film

Foto: TV Slovenija

Na Dan samostojnosti bodo na nacionalni televiziji vrteli jugoslovansko-partizanski film Dolina miru.

Nacionalna televizija očitno ne more iz svoje (jugoslovanske) kože, zato bo 26. decembra, na Dan samostojnosti in enotnosti, ko Slovenci praznujemo zgodovinski plebiscit, na katerem smo izglasovali osamosvojitev, vrtela jugoslovansko-partizanski film Dolina miru. Kar je seveda čista provokacija ustanove, ki jo prisilno plačujemo davkoplačevalci.

Sicer pa na TV Slovenija pravijo, da so na naslednji praznik, se pravi na 2. januar, ki bo, kot kaže, dela prost dan, pripravljeni. Program ne bo bistveno drugačen kot običajno. »V kolikor bo 2. januar dela prost dan, na programu ne bo oddaje Dobro jutro, na sporedu pa bodo redne oddaje Vem, Tednik in Studio City ter kulturna tematska oddaja po Poročilih ob 22. uri,« so povedali za Reporter.

Zato pa 2. januar številnim drugim povzroča preglavice. Kaj denimo storiti, če je nekdo naročen za pregled pri specialistu, na katerega je čakal več mesecev. Na UKC Ljubljana so za Reporter povedali, da operacij tako ali tako ne razpisujejo za naslednje leto. To običajno počno teden vnaprej ali celo le dana li dva vnaprej. S tem ne bo težav. In pregledi?

»Zagotovo bomo prenaročili bolnike, ki so naročeni v ambulante na ponedeljek, 2. januarja, in jih razporedili v dodatne ambulante v naslednjih dneh po praznikih. Podobno bomo prenaročili bolnike, ki čakajo na razne diagnostične preiskave in jih glede na možnosti  porazdelili na naslednje dni, tudi preko rednega delovnega časa,« pravijo in dodajajo, da bodo tisti, ki potrebujejo nujno zdravstveno pomoč, to tudi dobili.

Težave bodo v sodstvu. Obravnave, na katere so bile vabila že razposlana, bodo prestavljene, odpadlo bo nekaj več kot 10 dražb, kar pomeni, da upniki ne bodo še prišli do svojega denarja, se pa odvetniki jezijo, da praznike neka resna država ne more spreminjati v dveh ali treh tednih.

Podobno razmišljajo tudi gospodarstveniki, saj taki populistični eksperimenti poslovno okolje delajo še bolj negotovo in še bolj nestabilno. Sicer bodo, kot ocenjujejo na Gospodarski zbornici Slovenije, stroški dela v zasebnem sektorju višji za okoli 10 milijonov evrov, dobička pred davki bo v prihodnjem letu manj za slabih 20 milijonov evrov.